20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoctorul care a ajutat SUA să-l găsească pe Bin Laden, inculpat pentru trădare în Pakistan

Doctorul care a ajutat SUA să-l găsească pe Bin Laden, inculpat pentru trădare în Pakistan

Doctorul acuzat de implementarea unei false campanii de vaccinare pentru a permite agenţiilor americane de informaţii să obţină mostre ADN care au condus în final la uciderea lui Osama Bin Laden va fi inculpat pentru trădare, a anunţat  Ministerul pakistanez al Informaţiilor, potrivit Mediafax.
Comunicatul Ministerului Informaţiilor, care prezintă un sumar al anchetei unei comisii privind moartea liderului reţelei al-Qaida, precizează că "un dosar de conspiraţie împotriva statului Pakistan şi înaltă trădare este întocmit" împotriva doctorului.
CIA a organizat o falsă campanie de vaccinare a copiilor în oraşul pakistanez Abbottabad înaintea raidului împotriva lui Osama Bin Laden, în încercarea de a obţine mostre ADN ale membrilor familiei acestuia.
Medicul Shakil Afridi a fost ulterior arestat de serviciile de informaţii pakistaneze (ISI) pentru cooperare cu agenţii americani, acesta fiind probabil unul dintre motivele deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Pakistan.
Osama Bin Laden a fost ucis într-un raid al Statelor Unite, în mai, la Abbottabad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS