20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Noul Cod civil va aduce beneficii pragmatice românilor

Boc: Noul Cod civil va aduce beneficii pragmatice românilor

Noul Cod civil, care a intrat în vigoare, ieri, după 146 de ani de la cel adoptat în vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în 1865, va aduce beneficii pragmatice românilor, a afirmat, primul-ministru Emil Boc.
"Este un Cod civil modern, care face faţă nevoilor de azi, şi este cel mai important act juridic pentru fiecare român. De Codul civil ne izbim în fiecare zi. Dar să fiu bine înţeles: le doresc românilor să ajungă cât mai puţini în procese de divorţ. Dacă ajung acolo, noi am pus la cale un mecanism mai puţin gălăgios, fără scandal", a spus premierul Emil Boc.", a explicat Boc, citat de Agerpres.
Premierul a amintit, totodată, că şi pentru clienţii băncilor sunt noutăţi, pentru că există obligativitatea instituţiilor financiare de a trimite, lunar, extrasul de cont pentru a informa clientul cu privire la situaţia depunerilor şi a retragerilor. Există şi posibilitatea renegocierii contractului, atunci când executarea lui devine excesiv de grea pentru una dintre părţi, precum în situaţia generată de criza economică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII