29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE- Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu aşteaptă astăzi sentinţa finală în dosarul tranzacţiilor imobiliare

UPDATE- Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu aşteaptă astăzi sentinţa finală în dosarul tranzacţiilor imobiliare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată, luni, să dea sentinţa finală în procesul în care sunt judecaţi preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu în legătură cu o tranzacţie imobiliară supraevaluată, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urmează să respingă sau să admită recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care Tribunalul Capitalei şi Curtea de Apel Bucureşti au decis achitarea preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu şi a şoferului LPF Florin Bogdan Bădiţă.

 La ultimul termen de judecată al procesului, în 24 septembrie, procurorul DNA a susţinut, în faţa judecătorilor ICCJ, că Tribunalul şi Curtea de Apel Bucureşti i-au achitat în mod greşit pe preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi pe Gino Iorgulescu, pe motiv că probele acuzării nu dovedesc faptele imputate, şi a cerut în consecinţă condamnarea celor doi la pedepse cu executare.

Procurorul a susţinut că tribunalul a apreciat că probatoriul este insuficient pentru dovedirea acuzaţiilor, subliniind că această argumentaţie a instanţei este nejustificată, întrucât probele dovedesc corupţia şi spălarea de bani de care sunt acuzaţi inculpaţii din acest dosar.

Totodată, procurorul a precizat că documentele Gărzii Financiare, dar şi ale altor instituţii, dovedesc acţiunile celor patru.

O altă eroare comisă de tribunal ar fi, în opinia procurorului, aceea că menţionează faptul că Adunarea Generală a LPF ar fi cerut şi ar fi fost de acord cu contractul privind cumpărarea terenului ce face obiectul acestei cauze, afirmaţie "total neprobată". Procurorul a arătat că instanţa nu motivează această afirmaţie, iar la dosar nu există niciun astfel de document.

DNA impută tribunalului şi susţinerea faptului că Dumitru Dragomir ar fi fost mandatat de Adunarea Generală a LPF să se ocupe de perfectarea contractului privind terenul respectiv.

 Cu acelaşi prilej, procurorul a arătat, din nou, că nu există un astfel de mandat depus la dosarul cauzei, precizând totodată că tribunalul a pus preţ pe declaraţiile martorilor propuşi de apărare şi a eliminat declaraţiile martorilor acuzării.

Procurorul a întărit ideea, arătând că LPF a dat un răspuns oficial la cererea DNA prin care a arătat că nu va exista vreodată un mandat pentru ca Dragomir să se ocupe de perfectarea contractului de vânzare-cupărare a terenului în cauză.

 În legătură cu decizia de menţinere a achitării date de Curtea de Apel Bucureşti, procurorul DNA a afirmat că din completul de judecată a făcut parte şi judecătoarea Viorica Costiniu (al cărei soţ a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie-n.r.), "care avea o problemă foarte mare privind incompatibilitatea".

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII