15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTentativă de suicid la parlament

Tentativă de suicid la parlament

Adrian Sobaru, tehnician la TVR, s-a aruncat  de la balconul plenului parlamentului în timpul şedinţei în care se dezbătea moţiunea de cenzură, chiar în momentul în care premierul Emil Boc a luat cuvântul.
„Asta este viaţa în care trăim noi!“, a spus bărbatul, care s-a aruncat de la balcon în semn de protest. El purta un tricou pe care scria cu markerul: „Ne-aţi ciuruit şi ne-aţi vândut, ne-aţi ucis viitorul copiilor!“.
„E de domeniul fantasticului“, a spus Mădălin Voicu. El a precizat că, în timpul şedinţei, i l-a arătat colegului său de bancă, Nicolae Păun, pe tânărul ridicat în picioare în lojă, care scanda şi apoi s-a aruncat de la balcon.
Au fost şi parlamentari care au izbucnit în plâns imediat după incidentul din parlament, printre aceştia aflându-se Teo Trandafir şi Ecaterina Andronescu.
„Este cea mai dură moţiune de cenzură“, a spus deputatul PSD Anghel Stanciu, după incidentul de la parlament.
Colegii lui Adrian Sobaru au spus ieri că acesta ar fi recurs la un asemenea gest din disperare că nu mai poate plăti tratamentul unuia dintre copiii săi, care suferă de autism.
Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă, prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative, Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
Reprezentanţii TVR au confirmat că Adrian Sobaru este angajat al televiziunii publice şi au precizat, într-un comunicat remis ieri, că acesta nu avea probleme la serviciu şi că ar fi primit sprijin pentru a-şi rezolva problemele familiale.
Reprezentanţii TVR susţin, în acelaşi comunicat, că „Adrian Sobaru a făcut acest gest din motive personale“.
„Sobaru nu avea probleme legate de locul de muncă şi nici un fel de litigiu cu televiziunea publică. El nu a fost afectat în drepturile sale salariale, dimpotrivă, TVR l-a sprijinit material în mod susţinut pentru problemele de sănătate pe care le avea în familie“, se mai arată în comunicat.
Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar, a declarat că Adrian Sobaru nu are nici o leziune care să îi pună în pericol viaţa şi că va fi operat pentru fracturile de la nivelul oaselor feţei, intervenţia nefiind însă urgentă.
„Nu are nici o leziune care să-i ameninţe viaţa, nu are risc vital. Leziunile sunt localizate în principal în regiunea feţei, sunt fracturi ale oaselor frontale, ale nasului şi globilor oculari. Nu are leziuni ale membrelor, decât simple contuzii, nu are leziuni toracice, fracturi costale, nici leziuni abdominale. I s-au făcut investigaţii, computer tomograf, radiografii. Nu e nimic care să-i pună viaţa în pericol acestui pacient“, a spus Cârstoiu.
El a precizat că angajatul TVR va fi operat pentru a se rezolva problemele de fractură la nivelul oaselor feţei. Cârstoiu a precizat însă că aceasta nu este o intervenţie urgentă, urmând să fie făcută după tratamentul rănilor suferite.
Managerul spitalului a mai spus că în zilele următoare se va face şi o expertiză psihiatrică, pentru că a fost vorba despre o tentativă suicidară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

88 COMENTARII