17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiaţa distribuţiei de centrale termice, sub investigaţie

Piaţa distribuţiei de centrale termice, sub investigaţie

Consiliul Concurenţei a demarat din oficiu o investigaţie pe piaţa distribuţiei de centrale termice, cazane şi boilere (şi accesorii ale lor) şi a aparatelor de condiţionare a aerului din România, privind o posibilă înţelegere între Ariston Thermo România SRL din Bucureşti şi distribuitorii săi.
De asemenea, autoritatea de concurenţă a deschis şi pe plan local o asemenea investigaţie, tot din oficiu, privind o posibilă înţelegere între SC Ammibo SA din Sibiu şi distribuitorii săi, precum şi altă investigaţie privind o posibilă înţelegere între SC Wiessmann SRL din Ghimbav şi distribuitorii săi, potrivit datelor transmise de autoritate agenţiei NewsIn.
Altă investigaţie declanşată din oficiu este cea de pe piaţa locală a distribuţiei şi comercializării gazului petrolier lichefiat (GPL), suspectând o posibilă înţelegere între SC Antares Gas SRL din Ghimbav şi distribuitorii săi, precum şi cea de pe piaţa locală a distribuţiei şi comercializării gazului petrolier lichefiat auto, privind o posibilă înţelegere între SC Eurogenetic SRL din Olt şi distribuitorii săi.
În 2010, Consiliul Concurenţei şi a declanşat 24 de investigaţii şi a finalizat 18. Autoritatea de concurenţă are în prezent în desfăşurare 64 de investigaţii.
Dintre cele declanşate în acest an, cele mai importante sunt investigaţia de pe piaţa ţigaretelor, ce vizează o posibilă înţelegere privind fixarea preţurilor între British American Tobacco România, JT International România şi Philip Morris România SRL, precum şi cele două investigaţii privind înfiinţarea celor două companii energetice, Electra şi Hidroenergetica, pentru a evalua impactul acestor operaţiuni asupra pieţelor afectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU