17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.000 de jucării pentru copiii din centrele de plasament

2.000 de jucării pentru copiii din centrele de plasament

Reprezentanţi ai Poştei Române au împărţit ieri jucări în centrele de plasament din Craiova şi la Şcoala Specială „Sfântul Mina“.

Peste 2.000 de jucării au ajuns ieri la copiii aflaţi în centrele de plasament din Bănie (Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi „Prichindel“, Centrul de Plasament pentru Copii „Vis de copil“, Şcoala Specială „Sfântul Mina“, Casa de Copii „Curcubeul“), în cadrul campaniei „Fiecare copil merită un cadou de Crăciun“ desfăşurate de Compania Naţională Poşta Română SA. „Sunt copii între câteva luni şi 23 de ani, dar au dizabilităţi şi atunci li se potrivesc jucăriile. Au fost strânse şi de la public (au fost cutii în toate oficiile poştale) şi de la salariaţii Poştei“, a declarat Simona Ardeleanu, şefa Serviciului Operaţiuni Poştale-Calitate. Campania de colectare de jucării pentru copiii orfani sau proveniţi din familii defavorizate s-a desfăşurat în perioada 22 noiembrie – 20 decembrie.
„Scopul declarat al campaniei noastre a fost acela de a veni în sprijinul copiilor necăjiţi, care sunt orfani şi nu au pe nimeni, şi de a le aduce zâmbetul pe buze în perioada Sărbătorilor de iarnă. Prin acest demers, CN «Poşta Română» SA şi-a propus sensibilizarea şi solidarizarea cetăţenilor, precum şi încurajarea lor în vederea realizării de donaţii pentru copiii orfani sau pentru cei proveniţi din familii dezavantajate socio-economic. Totodată, compania a urmărit formarea unei atitudini civice şi dobândirea de sentimente de înţelegere şi respect faţă de toţi oamenii, indiferent de poziţia ori statutul lor social“, a adăugat Simona Ardeleanu.
Aceasta este cea de-a doua campanie desfăşurată de Poşta Română. În perioada 1 iunie-1septembrie, a avut loc campania „O carte deschide o lume nouă!“, prin care instituţia a încercat să participe la îmbogăţirea fondului de carte al şcolilor din mediul rural.
„Şi acolo am strâns foarte multe cărţi, dar acum am strâns mai multe jucării decât ne aşteptam. Numărul lor a depăşit 2.000, în majoritate jucării de pluş“, a explicat Ardeleanu.

„Puţin de la fiecare face mult“

Darurile au fost pe gustul celor mici, care s-au bucurat din tot sufletul de atenţia vizitatorilor. „E o bucurie pentru ei să fie înconjuraţi de atâta căldură, de dragoste şi afecţiune, şi să primească lucruri minunate. De altfel, de Sărbători se bucură de afecţiunea celor care în fiecare an îşi aduc aminte de ei“, a declarat Anca Oprescu, şefa Centrului de Plasament pentru Copii „Vis de copil“, în care sunt şase copii cu vârsta între patru şi şaisprezece ani, dar cu o dezvoltare mult sub vârsta lor biologică.
La fel de bucuroşi au fost şi micuţii din Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi „Prichindel“, unde se asigură asistenţă pentru 20 de copii.
„În prezent, sunt 18 copii cu diverse grade de dizabilităţi. Acţiunea de astăzi ne-a făcut o deosebită plăcere pentru că puţin de la fiecare face mult“, a declarat Irina Golgojan, şefa Centrului „Prichindel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII