22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.000 de persoane din Sud-Vestul Olteniei vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă

2.000 de persoane din Sud-Vestul Olteniei vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă

Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR) în parteneriat cu T.R.U.S.T – Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate şi Transparenţă a lansat, azi, programul “Dezvoltare durabilă prin acces egal pentru toţi pe piaţa muncii”, care îşi propune să ajute 2.000 de persoane din Regiunea Sud-Vest Oltenia să-şi găsească un loc de muncă. Evenimentul a avut loc în sala Mică de Consiliu a Primăriei Craiova, în prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai autorităţii locale. Programul se va desfăşura pe o perioadă de 14 luni (noiembrie 2010 – decembrie 2011) şi vizează explicit dar ne-exclusiv persoanele de etnie romă. Grupul ţintă va fi împărţit în 1.800 de persoane inactive şi 200 de şomeri de lungă durată din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Gorj şi va beneficia de o serie de măsuri de ocupare particulare, specifice Regiunii Sud-Vest Oltenia.
În cadrul proiectului va fi înfiinţat un Centru de Resurse pentru Ocupare în judeţul Dolj, care va oferi servicii de informare pentru 2.000 de persoane şi servicii integrate pentru 200 de persoane: consiliere, orientare profesională, asistenţă pentru căutarea unui loc de muncă şi formare profesionala. 100 dintre aceste persoane vor intra şi în programe de formare profesională, iar 20 vor fi asistate pentru iniţierea unor activităţi independente.
Proiectul îşi propune să rezolve această problemă gravă, care afectează în special minoritatea romă. Conform statisticilor AJOFM, judeţul Mehedinţi are o rată a şomajului de 12,14 % şi se situează pe locul doi în ţară ca număr de şomeri. Celelalte două judeţe implicate în proiect, Dolj şi Gorj, au o rată a şomajului de 11,3%, respectiv 10,39%, mult mai mare decât media naţională, 7,43%.
Proiectul beneficiează de o finanţare de 2.083.481 de lei din Fondul Social European (FSE), prin intermediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Organismul Intermediar Regional P.O.S.D.R.U., Regiunea Sud-Vest Oltenia, Axa Prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 “Dezvoltarea şi Implementarea măsurilor active de ocupare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII