16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrazi de la 20 de lei la 200 de euro

Brazi de la 20 de lei la 200 de euro

Au apărut brazii de Crăciun în Craiova. În Piaţa Centrală, preţurile variază între 20 de lei şi 200 de euro. Cei autohtoni sunt mai ieftini, cei de import, mai falnici, sunt mai piperaţi la preţ. Comercianţii au şi oferte de criză: din câteva crenguţe aşezate într-un postament de lemn încropesc un brăduţ de nici un metru pentru suma de 10-20 de lei. Deocamdată, comercianţii îşi expun marfa şi îşi freacă mâinile în aşteptarea clienţilor.
„Avem marfă autohtonă, dar şi de import, din Danemarca. Ce este românesc este mai ieftin. Avem la 30 de lei pomi de un metru. Dacă este mai mare, preţul ajunge până la 50-100 de lei. Un brad de import, peste cinci metri, costă 200 de euro. Nu prea sunt clienţi, mai mult se interesează“, a spus un comerciant.
Alături, alt comerciant are numai marfă de import. După cum arată oferta, de la an la an craiovenii sunt interesaţi de brazii în ghiveci. Numai că preţurile nu sunt deloc pentru orice buzunar. Cel mai ieftin conifer de acest fel costă 120-150 de lei.
„Poftiţi la braji! Poftiţi la braji!“, îi cheamă alt comerciant pe doritori. Numai brazi româneşti, însă costurile diferă în funcţie de înălţime şi de bogăţia ramurilor, începând de la 25 de lei. Un brăduţ mic şi mai sărăcăcios are un preţ de 45 de lei, altul de doi metri înălţime costă 60 de lei. Preţurile pot fi negociate, că „doar suntem la piaţă“, spun unii comercianţi. Ei au învăţat din experienţa anilor trecuţi şi preferă să lase la preţ decât să rămână cu ei nevânduţi.
Brazii se comercializează în acest în Piaţa Centrală, piaţa din Valea Roşie, piaţa din Craioviţa Nouă, Piaţa Chiriac şi târgul din 1 Mai. „Comercianţii au solicitat, în funcţie de marfa pe care o au, zece metri, 20 de metri, spaţiu pentru desfacere. Pentru început, solicitările sunt puţine, de exemplu pentru Piaţa Chiriac şi târgul din cartierul 1 Mai nu avem până în prezent nici o solicitare, iar pentru piaţa din Valea Roşie – două, trei cereri. Fluxul mare va fi către finalul acestei săptămâni“, a declarat directorul Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor din Craiova, Bogdan Apostol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII