17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Continuă distribuirea alimentelor gratuite

Craiova: Continuă distribuirea alimentelor gratuite

În perioada 13 -17 decembrie continuă activitatea de distribuire a produselor  alimentare pentru categoriile de persoane defavorizate, respectiv familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, şomerii cu indemnizaţie de şomaj, pensionarii cu pensie sub 400 lei/lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate, care nu  şi-au ridicat drepturile în etapele anterioare de distribuire,  precum şi cele care figurează pe listele suplimentare transmise de către Consiliul Judeţean Dolj.
Cantităţile de produse de care beneficiază  fiecare persoană sunt: 14 kg făină, 7 kg mălai, 8 pachete paste făinoase, 13 pachete biscuiţi, 1 kg  lapte praf şi 1 kg zahăr.
Distribuirea  face prin Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Municipiului Craiova de la depozitele din incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Secţia 2 Depou Tramvaie, din B-dul. Dacia nr.3-5.
La ridicare titularul drepturilor prevăzute de H.G.nr.600/2009 trebuie să se prezinte cu: B.I/CI în original; cupon de pensie din ultima lună de plată (pentru pensionari); carnet de evidenţă vizat la zi (pentru şomeri); certificat de încadrare în grad de handicap – în original (pentru persoanele cu handicap).
În situaţia în care titularul este în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica drepturile, alimentele se vor elibera pe bază de: împuternicire sau, după caz, declaraţie – formulare tipizate ce vor fi asigurate de instituţie; B.I./C.I. titular şi persoana imputernicită/reprezentant legal/curator – originale şi copii; cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari – original şi copie; procură notarială – pentru beneficiarii de ajutor social care nu sunt deplasabili – original şi copie.
Distribuirea se va efectua zilnic, de luni până vineri, între orele 9.30 – 15.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS