14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcările, ocupate ilegal

Parcările, ocupate ilegal

Parcările dintre blocuri sunt o problemă veche a craiovenilor. Peste noapte, unii cetăţeni au pus stăpânire pe domeniul public şi aşa au apărut ici-colo un loc marcat, un altul îngrădit şi în cele din urmă garaje. Multe dintre ele nu au autorizaţie din partea administraţiei locale, iar „proprietarii“ le-au transformat în debarale.

Mare le-a fost mirarea inspectorilor din Primăria Craiova care au început să demoleze garajele ilegale situate în cartierul Craioviţa Nouă, când au constatat că acestea au devenit depozite pentru murături. „Inspectorii noştri au acţionat pentru demolarea unor garaje situate în zona străzilor Constantin Brâncoveanu şi Emil Gârleanu. Acestea se aflau pe domeniul public al primăriei şi nu aveau autorizaţie. Mai mult, deţinătorii lor le transformaseră în spaţiu de depozitare pentru diverse bunuri, inclusiv conserve, iar autoturismele şi le ţineau în parcarea blocului, ocupând în acest mod un spaţiu mult mai mare. Au fost demolate 30 de astfel de construcţii, urmând să fie desfiinţate alte 30“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu.

Cu jalba în proţap la primar

Supăraţi că trebuie să plătească o taxă de parcare, dar, cu toate acestea, nu au unde să-şi lase maşinile pentru că unii locuitori ai urbei şi-au îngrădit, cu de la sine putere, un loc cât pentru două-trei autoturisme, mulţi craioveni au ajuns cu jalba în proţap chiar la primar. „Domnule primar, dacă tot aţi mărit taxa de parcare la 40 de lei pentru un autoturism, să ne faceţi şi parcări din banii colectaţi. Eu locuiesc în cartierul George Enescu, pe strada Războieni, şi, deşi plătesc taxa, nu am loc de parcare. Pe spaţiul neamenajat din faţa blocului sunt parcate două autoturisme care circulă de două ori pe an“, a spus craioveanul Mihai Antonescu.
Oamenii se confruntă cu lipsa locurilor de parcare nu doar în centrul oraşului sau în zonele aglomerate, ci în toate cartierele deoarece numărul de autoturisme a crescut semnificativ. „În parcarea dintre blocurile F3 şi F4 din cartierul Dezrobirii, strada Filip Lazăr, un locatar şi-a montat într-un mod foarte ingenios, pe diagonală, ocupând locurile de parcare pentru două autoturisme, o copertină. Scopul acesteia este de a proteja un singur autoturism. Întrebarea este dacă ridicarea copertinei este legală?“, se întreabă craioveanul Eugen Ionescu.
Lipsa parcărilor îi afectează şi pe pietoni, care sunt nevoiţi să circule pe carosabil. „Locatarii blocului S7 de pe strada Dr. Ion Cantacuzino îşi parchează autoturismele pe trotuar, ocupându-l în totalitate, iar noi, pietonii, suntem nevoiţi să mergem pe carosabil“, se plânge Costel Tutunaru.
Deocamdată, reprezentanţii primăriei nu pot decât să dea asigurări că se vor ocupa de această problemă. „Inspectorii de specialitate vor merge în teren pentru depistarea acestor garaje şi vor controla care sunt documentele care au stat la baza ridicării lor. Garajele vor fi înlăturate de pe domeniul public sau privat al primăriei dacă nu au autorizaţie“, a precizat Carmen Licu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

76 COMENTARII