31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoştaşii au protestat faţă de condiţiile improprii de muncă

Poştaşii au protestat faţă de condiţiile improprii de muncă

Câteva zeci de postaşi au protestat spontan azi în faţa sediului central al Poştei Române, nemulţumiţi fiind de condiţiile improprii de la locul de muncă, iar conducerea companiei susţine că acţiunea salariaţilor nu este justificată şi că a luat măsurile pentru a asigura condiţii optime de muncă.
Salariaţii Poştei Române s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile improprii de la locul de muncă, asta pentru că în 30% dintre oficiile poştale din ţară nu ar exista căldură, deşi temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius. În plus, pe lângă faptul că salariile sunt mici, oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să contribuie cu 15 până la 25 de lei, în fiecare lună, pentru combustibil sau hârtia necesară în birouri.
Angajaţii sunt totodată nemulţumiţi şi de faptul că directorul general al companiei a fost schimbat de trei ori într-un interval scurt de timp.
"În ceea ce priveşte nemulţumirile celor care au demarat manifestul spontan din faţa sediului central, conducerea a anunţat faptul că s-au luat măsurile necesare asigurării unor condiţii de muncă optime. Spre exemplu, în cazul agenţiilor poştale care nu beneficiază de un sistem centralizat de încălzire, sunt în derulare licitaţiile pentru achiziţionarea motorinei necesare încălzirii, de asemenea, au fost achiziţionate lemne iar sediile poştale în cauză au fost dotate cu aeroterme. Monţionăm faptul că spaţiul acestor agenţii este pus la dispoziţia companiei naţionale în baza unor contracte de comondat, iar efectuarea de lucrări la aceste imobile nu intră în atribuţiile Poştei Române", se arată într-un comunicat emis azi de Poşta Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS