13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Protecţia Copilului a deschis o anchetă în cazul micuţului din Runcu

Gorj: Protecţia Copilului a deschis o anchetă în cazul micuţului din Runcu

O echipă de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va ancheta tragedia de la Runcu.
„Am deschis o anchetă în cazul familiei din comuna Runcu pentru a vedea dacă este vorba despre neglijenţă din partea părinţilor. În funcţie de ceea ce vom constata, cel mai grav lucru care li se poate întâmpla este să fie decăzuţi din drepturile parentale în ceea ce priveşte copilul pe care îl mai au. Mai au o fetiţă în vârstă de câteva luni”, a declarat Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Luni seara, părinţii lui Dan Manasea Niculeasa (2 ani) au anunţat poliţia că fiul lor a dispărut. După două ore de căutări, copilul a fost găsit căzut în pârâul Bâltişoara. Fiind în stare foarte gravă, a fost transportat de urgenţă la UPU Târgu-Jiu, unde medicii l-au resuscitat mai bine de o oră, însă eforturile lor au fost zadarnice. Băieţelul a decedat, trupul neînsufleţit fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru efectuarea necropsiei.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, a declarat că o echipă din cadrul IPJ, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, efectuează cercetări în acest caz. Copilul a fost găsit în pârâul Bâltişoara, care se află la nici 200 metri de casa familiei Manasea.
„O echipă din cadrul IPJ, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care copilul a plecat de acasă. De asemnea, se fac cercetări şi pentru a vedea dacă există vreo culpă a părinţilor. Trupul copilului a fost transportat la SML pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii”, a declarat Daniel Tică.
La spital, înainte de a primi vestea că fiul ei a decedat, mama minorului a povestit că se afla în casă, alăptându-şi fiica de două luni.
„Cred că a trecut o jumătate de oră de când l-a văzut ta-su şi când ne-am dat seama că nu mai este în curte. Era poarta deschisă şi probabil a ieşit fără să-l vadă nimeni. Eu eram în casă, îi dădeam să sugă celei mici. Am anunţat poliţia şi vecinii că a dispărut Dan şi am plecat să-l căutăm. Un vecin l-a găsit căzut în apă, dar nu ştiu dacă era cu capul sau cu tot trupul. Nu l-am văzut”, a spus Nicoleta Manasea, mama minorului decedat.
Edilul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, a fost cel care i-a adus pe părinţi şi pe micuţ la spital: „Sunt o familie decentă, liniştită, nu au făcut niciodată probleme. O să îi ajutăm să treacă peste această nenorocire”, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII