33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Activităţi ale jandarmilor cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României

Craiova: Activităţi ale jandarmilor cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj se desfăşoară în zilele de 29 şi 30 noiembrie o serie de activităţi cultural – educative cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Luni, 29 noiembrie, lect. univ. dr. Florin Olteanu, din cadrul Facultăţii de Istorie din Craiova, a expus, în sala polivalentă a unităţii, în prezenţa ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor şi a personalului civil, un scurt istoric privind semnificaţia Zilei Naţionale a României.
Marţi, 30 noiembrie, începând cu ora 8.00, pe platoul unităţii se va desfăşura ceremonialul militar dedicat Zilei Naţionale a României constând în arborarea drapelului pe catarg şi intonarea Imnului Naţional, urmat de oficierea slujbei religioase de către preotul militar Bălă Nicolae.
Activităţile vor continua miercuri, 1 Decembrie, prin participarea cu personal şi tehnică din cadrul unităţii, alături de reprezentanţii autorităţilor publice locale, la ceremonialul militar şi religios şi la parada militară dedicate Zilei Naţionale a României.
În această perioadă, în Sala Tradiţiilor a I.J.J. Dolj are loc o expoziţie de carte, fotografii şi documente istorice sub genericul „Contribuţia Jandarmeriei Române la înfăptuirea aspiraţiilor de veacuri ale poporului român”.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, alături de efective din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, Biroul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Dolj şi Poliţia Comunitară, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor consacrate sărbătoririi Zilei Naţionale a României.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS