17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateR. Moldova: Peste 34% dintre alegători s-au prezentat la vot până la 15.30

R. Moldova: Peste 34% dintre alegători s-au prezentat la vot până la 15.30

Puţin peste 34% dintre alegătorii din R. Moldova au mers azi la urne până la ora 15.30, o participare ceva mai mică decât rata înregistrată la ultimul scrutin legislativ, cel din 29 iulie 2009, când până la această oră votase 40% din electorat.
Până la ora 15.00, aproximativ 4.800 de cetăţeni moldoveni votaseră în cele opt secţii deschise pe teritoriul României pentru alegerile legislative anticipate din R. Moldova, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai Ambasadei la Bucureşti.
În Bucureşti, până la ora 15.00, votaseră la secţia amenajată la Ambasadă 750 de persoane, în timp ce la secţia de vot deschisă la Consulat îşi exercitaseră dreptul la vot, până la prânz, 370 de persoane. În faţa ambelor instituţii se formaseră cozi în jurul prânzului.
Rata de participare este mult mai bună decât la referendumul constituţional din 5 septembrie, când 1.416 cetăţeni ai Republicii Moldova au votat în total la cele două secţii deschise la Bucureşti.
Votul se desfăşoară fără incidente atât la Bucureşti, cât şi în celelalte secţii deschise în ţară.
În România, alegătorii moldoveni au la dispoziţie opt secţii de votare pentru a-şi exprima opţiunea. Două sunt deschise la Bucureşti – la sediul Ambasadei şi la secţia consulară, iar celelalte la Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj şi la Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS