26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Elevii şi părinţii, informaţi despre pericolul etnobotanicelor

Craiova: Elevii şi părinţii, informaţi despre pericolul etnobotanicelor

Începând de azi, se interzice prin dispoziţie a Primăriei Municipiului Craiova eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor pentru activităţi comerciale care au ca obiect comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, psihotrope şi asimilate acestora, fără autorizaţia eliberată de Ministerul Sănătăţii, iar acordurile şi autorizaţile eliberate anterior ce au ca obiect aceste activităţi îşi încetează valabilitatea.
Cu toate acestea, este necesară continuarea de către Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Dolj şi celelalte instituţii abilitate a activităţilor de informare, educare, conştientizare a tinerilor cu privire la efectele şi consecinţele în plan social şi familial a consumului de droguri, în general, şi a substanţelor etnobotanice, în special.
În acest sens, azi, la ora 12.00, are loc o întâlnire a reprezentanţilor CPECA Dolj cu părinţii elevilor de gimnaziu de la Şcoala Generală Nr. 16 Craiova, iar la ora 14.30, la Grupul Şcolar Transporturi Auto Craiova, se va derula o activitate la care vor participa elevii de liceu.
Luni, 29.11.2010, la ora 10.45, la CT „CD Neniţescu” se va desfăşura o activitate de informare în acest domeniu la care vor participa elevi ai Colegiului.
Marţi, 30.11.2010, vor fi informaţi elevii Grupului Şcolar Transporturi Căi Ferate Craiova.
Aceste activităţi sunt prevăzute şi în Planul de măsuri privind asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în care CPECA Dolj este partener.
În ziua de 29.11.2010, la ora 20.00, CPECA Dolj şi IPJ Dolj vor realiza o întâlnire cu liderii organizaţiilor studenţeşti afiliate la COS, ocazie cu care vor fi abordate modalităţile de implicare a acestora în prevenirea consumului unor astfel de substanţe în rândul colegilor lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS