22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii de la Şcoala Glogova, fără salarii de două săptămâni

Profesorii de la Şcoala Glogova, fără salarii de două săptămâni

Cele 26 de cadre didactice ale Şcolii Generale Glogova – Gorj nu şi-au primit salariile de două săptămâni, din cauza faptului că primăria are conturile blocate pentru că nu a fost votată rectificarea bugetară.

Nemulţumiţi din cauza întârzierilor la plata salariului, cadrele didactice au vrut să intre în grevă ieri, dar au fost convinse de directorul unităţii şcolare să renunţe la protest. Ion Mihăiţă, directorul Şcolii Generale Glogova, a declarat ieri-dimineaţă că primarul comunei le-a promis că dascălii şi personalul auxiliar îşi vor primi salariile până la începutul săptămânii viitoare.
„Profesorii sunt nemulţumiţi pentru că aşteaptă de două săptămâni să le intre în cont banii. Cei din primărie şi-au primit salariile, numai noi şi asistaţii social nu le-am primit. Conturile primăriei sunt blocate pentru că nu s-a votat rectificarea bugetară. S-ar putea ca astăzi (ieri – n.r.) să fie convocată o şedinţă extraordinară de CL şi poate se va rezolva situaţia. Din păcate, avem zece profesori navetişti, cărora nu le decontează nimeni transportul, şi oamenii nu mai au bani să vină la muncă. Nu se poate să avem întârzieri aşa mari la salariu. I-am convins pe profesori să nu intre în grevă. Avem 26 de cadre didactice şi şase angajaţi ca personal auxiliar şi personal nedidactic. Primarul şi contabila primăriei ne-au promis că, imediat după deblocarea conturilor, ne vom primi banii“, a declarat Ion Mihăiţă, directorul Şcolii Generale Glogova.

Îşi vor primi banii

Primarul comunei Glogova, Ion Şalapa, a declarat ieri că speră că situaţia se va rezolva. „Am stabilit pentru săptămâna viitoare o replanificare a unei şedinţe în care ne-am mai întâlnit de patru ori până acum, fără nici un rezultat însă. Consilierii locali nu au dorit să voteze rectificarea bugetară. S-a ajuns la blocarea conturilor instituţiei şi la neplata datoriilor către diferiţi furnizori, a salariilor către cadrele didactice, dar şi la imposibilitatea achiziţionării de cauciucuri pentru microbuzul şcolar. Din această cauză, de aproximativ trei săptămâni microbuzul nu mai este funcţional, iar elevii merg pe jos la şcoală“, a spus Ion Şalapa, primarul comunei Glogova.

Microbuz defect de trei săptămâni

Altă problemă a administraţiei locale din Glogova, dar şi a şcolii este aceea că, de trei săptămâni, microbuzul şcolar nu a mai putut fi folosit.
„Cred că nu are inspecţia tehnică făcută şi nu are nici anvelope de iarnă. De trei săptămâni unii elevi vin pe jos la şcoală, pe cei mai mulţi îi aduc părinţii. 15 elevi merg acasă pe jos, cam patru kilometri, stau departe de şcoală, chiar în satul domnului primar. Pentru ei este cel mai greu. Avem aproximativ 200 de elevi“, a spus directorul Ion Mihăiţă.
De asemenea, Primăria Glogova are de plată 18.833 de lei către furnizorul de energie electrică, dar nu poate achita nici un ban deoarece conturile instituţiei sunt blocate până la aprobarea bugetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS