19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegile salarizării vor ajunge joi în Parlament pentru demararea procedurii asumării

Legile salarizării vor ajunge joi în Parlament pentru demararea procedurii asumării

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri că Executivul îşi va angaja răspunderea pe legile salarizării, cele două acte normative urmând a fi joi pe masa Parlamentului pentru declanşarea procedurii.
Anterior, el a explicat conţinutul celor două acte normative. "Am adoptat Legea cadrul privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi, de asemenea, am adoptat Legea privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice. Cea mai importantă prevedere a legii de aplicare pentru anul 2011 este aceea că salariile de bază din luna octombrie 2010 se majorează cu 15%. Atât îşi poate permite România în momentul de faţă ţinând cont de realităţile crizei şi de necesitatea de încadrare în ţintele de deficit pe care le avem pentru anul 2011: 4,4 deficit bugetar, masă salarială pentru personalul bugetar 39 de mlrd de lei, personal bugetar 1.290.000 de bugetari", a spus Boc, adăugând că pentru 2011 creşterea economică este estimată între 1,5-2%.
"În al doilea rând, am stabilit salariul de bază minim brut pe ţară la valoarea de 670 de lei, care acoperă în fapt nivelul inflaţiei pentru anul 2009 şi pentru anul 2010", a mai anunţat premierul, la finalul şedinţei de Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS