16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcord oficial pentru mall-ul de la Electroputere

Acord oficial pentru mall-ul de la Electroputere


Retailerul francez Auchan dezvoltă centrul comercial Electroputere Parc, unde va investi circa 90 de milioane de euro. Mall-ul va crea aproximativ 1.500 de locuri de muncă, au anunţat reprezentanţii companiei. Alături de Auchan, în centrul comercial vor mai fi prezente firme ca Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi sau Norauto.

Grupul Auchan a semnat un parteneriat cu K&S Electric Power Point SRL Craiova pentru achiziţia şi construcţia centrului comercial Electroputere Parc Craiova, a informat ieri, printr-un comunicat de presă, retailerul francez. Acordul prevede achiziţia a 12 hectare din terenul Electroputere şi construirea unui centru comercial care se va deschide în semestrul al doilea din 2011. Proiectul Electroputere Parc presupune investiţii de circa 90 de milioane de euro şi are o suprafaţă construită de 6,3 hectare. În incintă vor fi prezente firme cunoscute, ca Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi, Norauto şi altele.
„Electroputere Parc îşi propune să devină centrul comercial de referinţă pentru oraşul Craiova şi pentru regiunea de sud a României. Proiectul se înscrie perfect în viziunea de dezvoltare Auchan, aceea de a fi prezent în marile centre comerciale din toate oraşele importante din ţară. Prin prezenţa, în premieră în România în aceeaşi locaţie, a tuturor brandurilor partenere Auchan, craiovenii vor beneficia de diversitate, modernitate şi de cele mai mici preţuri din toate domeniile de retail“, a declarat Patrick Espassa, director general Auchan România. Fosta locaţie industrială va crea 1.500 de locuri de muncă prin noul centru comercial, mai spun reprezentanţii Auchan. K&S este controlată de oamenii de afaceri belgieni Steven Van Den Bossche şi Kris Carton, implicaţi şi la Belrom Retail Estate. Ei au dezvoltat mai multe centre comerciale, cum ar fi Sibiu Shopping City, European Retail Park Târgu Mureş, ERP Brăila, ERP Focşani, ERP Severin, Hello Shopping Bacău.

Banii merg la bugetul de stat

Reprezentanţii Electroputere SA spun că banii încasaţi din vânzarea halelor vor intra în bugetul de stat, în contul datoriilor pe care le are societatea. „Electroputere SA are în vedere prin această tranzacţie achitarea datoriilor fiscale istorice datând din perioada anterioară privatizării. Vânzarea celor 12 hectare de teren din totalul de 62 de hectare existente pe platforma Electroputere nu afectează activitatea industrială a companiei, fiind parte a procesului de consolidare şi restructurare început în urmă cu doi ani. Compania se va concentra pe producţia de transformatoare de putere, motoare electrice, locomotive şi aparataj electric, acestea fiind activităţile noastre industriale de bază. Plata datoriilor fiscale restante va contribui la consolidarea poziţiei noastre pe piaţa internă şi ne va permite să participăm la proiectele derulate prin sistemul de achiziţii publice“, spune Adrian Dumitriu, directorul societăţii.
Electroputere Parc va avea un hipermarket Auchan – de 11.000 mp, precum şi magazine ale Dacathlon – unul dintre cele mai apreciate magazine de sport (3.500 mp), Kiabi – retailer de îmbrăcăminte de mari dimensiuni (1.800 mp), Leroy Merlin – bricolaj şi amenajări (10.000 mp) şi Norauto – specialist în echipamente şi service auto (1.100 mp). Proiectul mai cuprinde o galerie comercială cu peste 100 de magazine şi restaurante. Centrul comercial va avea 2.000 de locuri de parcare. Hipermarketul Auchan va avea 50.000 de produse, din care 60% alimentare şi 40% nealimentare. Produsele proaspete cu servire vor avea un loc privilegiat în magazin, multe provenind din laboratoarele proprii de brutărie, patiserie, gastro sau carmangerie ale magazinului. Echipa hipermarketului va avea 400 de persoane.
Auchan România a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de lei, având 20,7 milioane de clienţi şi 315 milioane de articole vândute. Reţeaua are 3.500 de angajaţi. Întreg grupul Auchan a avut în 2009 o cifră de afaceri de 39,7 miliarde de euro, având 243.000 de angajaţi. Reţeaua Auchan cuprinde 543 de hipermarketuri şi 735 de supermarketuri, fiind prezentă în 13 ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII