19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii asigură ordinea publică la meciul Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi

Jandarmii asigură ordinea publică la meciul Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi

Vineri, 05 noiembrie, începând cu ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”, din municipiul Craiova, se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi, meci considerat cu un grad mediu de risc.
Aproximativ 300 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât în imediata apropiere a stadionului cât şi pe traseele de afluire/defluire a spectatorilor.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul stadionului.
Accesul publicului în stadion va fi permis de la ora 18.30, iar începând cu aceeaşi oră se va interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în apropierea arenei sportive. Cetăţenilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice nu li se va permite accesul în incinta stadionului.
La stadionul „Ion Oblemenco” este montat un sistem video prin care se monitorizează şi înregistrează întreaga activitate desfăşurată de suporteri, atât la intrarea în arena sportivă cât şi în interiorul acesteia, aceste înregistrări constituind, conform prevederilor legale, probă în instanţă. Nu se va permite accesul în stadion decât persoanelor care posedă bilet. În acest sens, adresăm rugămintea spectatorilor să se prezinte pentru a intra în arena sportivă la  porţile de acces corespunzătoare sectoarelor prevăzute pe bilet şi să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia. Copiii cu vârsta sub 14 ani, pentru a avea acces în stadion, trebuie să fie însoţiţi de o persoană majoră.
Organizatorul manifestării sportive, Clubul Universitatea Craiova, pune în atenţia participanţilor faptul că, în conformitate cu  prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Restabilirea ordinii publice, în situaţia tulburării grave a acesteia, ori la producerea unor incidente de amploare, se va executa la ordinul  şi din iniţiativa comandantului forţelor de jandarmi – general de brigadă Ion Constantin, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau reprezentantului legal al acestuia. În momentul în care se produce o astfel de situaţie în interiorul arenei sportive primii care intervin sunt angajaţii firmei de pază astfel: cei aflaţi în dispozitiv în zona unde s-a produs incidentul, iar dacă aceştia nu fac faţă vor fi sprijiniţi de grupa de intervenţie a societăţii de pază. În momentul în care şi aceştia sunt depăşiţi  atunci vor acţiona efectivele de jandarmi.
Evacuarea spectatorilor din arena sportivă se va face în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia se pune în pericol viaţa, integritatea corporală a participanţilor la manifestarea respectivă sau siguranţa desfăşurării competiţiei sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS