14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Circulaţia a fost reluată în urma accidentului de la Argineşti

Mehedinţi: Circulaţia a fost reluată în urma accidentului de la Argineşti

Circulaţia rutieră pe DE 70 a fost deblocată în zona localităţii Argineşti-Mehedinţi, la mai mult de şase ore după ce autocisterna înmatirculată în Bulgaria încărcată cu peste 20 tone de etanol s-a răsturnat.
Duminică dimineaţă, din cauza imprudenţei şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, autocisterna a intrat în coliziune cu un autovehicul care era oprit regulamentar, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar din cisternă a început să se scurgă etanol, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Andreea Dobre.
“La ora 3,23 , prin 112, am fost anunţaţi despre un eveniment petrecut pe raza localităţii Argineşti, pe DE 70. Mai exact este vorba despre un accident de circulaţie între o cisternă şi o autoutilitară, în urma căruia autocisterna s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Este încărcată cu peste 20 tone de etanol  sau alcool etilic rafinat. În urma răsturnării, două din cele patru compartimente ale cisternei s-au fisurat, există scăpări de substanţă de etanol. Este o substanţă inflamabilă, în contact cu o scânteie sau cu un arc electric poate provoca o explozie”, a declarat cpt. Liviu Borugă, şeful Centrul Operaţional din cadrul ISU Drobeta.
Şoferul, de 30 de ani, de cetăţenie bulgară, este internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, dar se află în afara oricărui pericol.  
Traficul rutier a fost deviat temporar pe o rută ocolitoare pe DJ 674 prin Turceni, cu revenire pe DN 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS