13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVulpoiul, Ursuleţul şi Pescarul, chemaţi de Ambasada SUA să lupte împotriva escrocheriilor cu vize

Vulpoiul, Ursuleţul şi Pescarul, chemaţi de Ambasada SUA să lupte împotriva escrocheriilor cu vize

Ambasada SUA s-a inspirat din „Ursul păcălit de vulpe“, pentru a crea „o alegorie pentru escrocheriile legate de Loteria Vizelor“ prin intermediul unui filmuleţ de desene animate, de aproape şapte minute, în care prezintă două dintre situaţiile în care românii cad adesea victime.
De-a lungul întregului an şi, în special, în perioada de înscriere în programul Loteria Vizelor, spaţiul virtual este inundat de oferte ale diverşilor intermediari de viză şi ale unor escroci. Pentru a contracara aceste escrocherii şi a evita ca publicul să le cadă victimă, Ambasada SUA la Bucureşti a creat o poveste video în forma unei alegorii bazate pe o poveste populară românească în care un vulpoi viclean păcăleşte un urs şi un pescar încrezători, informează un comunicat al Ambasadei.
Ursuleţul vrea să se înscrie la Loteria Vizelor, dar în drum spre internet cafe se întâlneşte cu Vulpoiul, care se oferă să-l ajute cu pozele şi completarea electronică a formularului. Peste câteva luni, Vulpoiul îl anunţă pe Ursuleţ că a câştigat, dar refuză să-i dea codul de acces până nu primeşte 1.000 de euro.
Un pescar merge agale cu căruţa spre lac. Deodată, îşi aduce aminte că nu şi-a verificat e-mail-ul şi se opreşte la un internet cafe. Primeşte un mesaj prin care este anunţat că a câştigat la Loteria Vizelor. O viză pentru paşaport şi 100.000 de dolari îl aşteaptă în Statele Unite. „Şi 1.000 de peşti au apărut chiar acum în căruţă“, îl anunţă Vulpoiul. Pescarul trebuie doar să plătească on line o sumă mică de bani. Credul, îşi dă datele bancare şi fuge la căruţă să vadă cei 1.000 de peşti. Acolo, surpriză, nici urmă de peşte. Pescarul îşi dă seama că a fost păcălit şi îşi smulge părul din cap.
Filmuleţul se încheie cu instrucţiuni, sfaturi şi adrese utile pe care Ambasada SUA le oferă celor care doresc să se înscrie la Loteria Vizelor. Versiunea în limba română a filmului poate fi văzută pe contul de YouTube al Ambasadei la http://www.youtube.com/watch?v=MswEIxO89ks şi contul de Facebook la http://www.facebook.com/bucharest.usembassy?v=wall.
„Ambasada Statelor Unite este foarte îngrijorată de apariţia companiilor intermediare şi a escrocilor care îşi fac publicitate pe internet, atrăgând victimele încrezătoare prin intermediul unor contracte şi al altor escrocherii care înşală publicul din România. Dorim să reamintim publicului că înscrierea în programul Loteria Vizelor este gratuită, iar asistenţa unei agenţii sau a unei terţe persoane nici nu este necesară, nici nu creşte şansa unei persoane de a fi selecţionată“, subliniază Laurie Meininger, consul general adjunct şi şefa Secţiei de Vize.
Înscrierile în programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise electronic până miercuri, 3 noiembrie 2010. Solicitanţii pot accesa formularul electronic de înregistrare pe pagina oficială www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Nu există nici o taxă pentru trimiterea electronică a înregistrării. Publicul trebuie să fie atent la adresa de internet şi să folosească numai pagina oficială.
Înainte de a trimite un formular electronic de înregistrare pentru programul DV 2012 (Loteria Vizelor 2012), solicitanţii ar trebui să citească atent instrucţiunile detaliate, ce se află publicate pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII