12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlătinenii au câştigat „lupta“ pentru parcările din oraş

Slătinenii au câştigat „lupta“ pentru parcările din oraş

Slătinenii au câştigat „lupta“ cu primarul Darius Vâlcov: regulamentul de parcare în oraş va fi modificat în scurt timp. Printre cele mai importante modificări se regăsesc diminuarea taxelor de parcare, unificarea celor trei zone ale oraşului, dar şi desfiinţarea mai multor parcări ocazionale cu plată.  
Prezent la întâlnirea de luni, care a avut loc la amfiteatrul Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, primarul Slatinei i-a liniştit pe contestatarii taxei pe parcare.
„O parte din modificări vor intra în vigoare chiar de la 1 noiembrie anul acesta, iar altele, de la 1 ianuarie 2011. Este vorba de 14 modificări care vor intra în dezbaterea consiliului local, vinerea aceasta“, a explicat Vâlcov.
Cea mai importantă, care va fi adusă regulamentului, este faptul că, începând cu luna viitoare, se vor unifica zonele de parcare cu plată A, B, C, emiţându-se un singur permis de parcare. Începând cu 1 ianuarie 2011, costul unui permis de parcare va fi de 25 lei/an. Locuitorii Slatinei care şi-au procurat deja vignete nu trebuie să se simtă nedreptăţiţi, a mai anunţat Vâlcov. Cei care şi-au cumpărat anul acesta vignete-permise de parcare pentru zona A nu va mai trebui să îşi mai achiziţioneze altele noi în 2011 şi 2012.   
Printre modificările enunţate de primar se numără şi desfiinţarea unor parcări ocazionale cu plată, precum şi scăderea numărului acestora. De asemenea, se doreşte şi reducerea parcărilor ocazionale. Vâlcov a anunţat şi modificările ce se vor aplica începând de la anul. „Începând cu 1 ianuarie 2011, procurarea permisului de parcare se face de la Direcţia Economică a Primăriei Muncipiului Slatina şi, tot cu această dată, la parcările ocazionale cu plată se va putea achita şi pe oră de staţionare, valoarea fiind de un leu/oră“, a mai explicat primarul. După citirea modificărilor ce vor fi aduse regulamentului de parcare al oraşului, au mai existat câţiva nemulţumiţi. Unii dintre ei au semnalat faptul că seara nu mai găsesc locuri libere în parcările aferente blocurilor unde locuiesc. Alţii au spus că ar fi fost mai bine ca trotuarele să fi fost mai înguste, existând totodată posibilitatea creării mai multor locuri de parcare. Un cetăţean mai îndrăzneţ i-a propus primarului să scoată impozitul pe maşini şi să se plătească numai taxa de parcare. Până în prezent, Imobiliare Consloc, firma care are în administrare parcările din Slatina, a vândut aproximativ 9.500 de permise de parcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS