29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi vâlceni sunt cercetaţi, după ce au înşelat un polonez luându-i 23 de tone de acetat de butil

Doi vâlceni sunt cercetaţi, după ce au înşelat un polonez luându-i 23 de tone de acetat de butil

Două persoane din Vâlcea sunt cercetate pentru înşelăciune, după ce au determinat şoferul unui transport de peste 23 de tone de acetat de butil să le predea marfa, indicându-i un alt loc în care trebuia să descarce substanţele chimice, informează Poliţia Română, printr-un comunicat. Potrivit comunicatului, în data de 15 octombrie, la Poliţia din Drăgăşani s-a prezentat un cetăţean polonez,  conducătorul unei autocisterne, care a sesizat faptul că, în urmă cu două zile, a fost înşelat în Drăgăşani de persoane necunoscute.
Acesta le-a spus poliţiştilor că trebuia să transporte din Polonia în Drăgăşani 23.210 de kilograme de acetat de butil, în valoare de 27.000 euro, marfă comandată de o societate comercială din localitate. De asemenea, şoferul a declarat că a fost abordat de doi tineri care i-au indicat locul unde trebuia să descarce marfa, o altă adresa decât cea reală. Persoanele respective au aplicat o ştampilă falsă pe CMR (Cargo Movement Requirement – scrisoare de trăsură pentru transportul rutier).
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Drăgăşani i-au identificat pe principalii suspecţii în caz, unui în vârstă de 22 de ani, din localitate şi altul de 19 ani, din Şuteşti,judeţul Vâlcea.
În baza autorizaţiei de percheziţie emise de Judecătoria Drăgăşani, în aceeaşi zi a fost efectuată o percheziţie la locul unde fusese descărcată marfa, întreaga cantitate de acetat de butil  fiind identificată, furnizorul urmând să ridice produsul care a fost lăsat în rezervor sub paza poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS