14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞef nou la Garda Financiară Dolj

Şef nou la Garda Financiară Dolj

Cornel Corcoveanu este din nou comisar-şef al Gărzii Financiare (GF) Dolj după ce fostul şef al instituţiei, Dragoş Ursulescu, a renunţat la funcţie. El este al doilea comisar-şef care îşi dă demisia de la instituţia doljeană, în mai puţin de un an.

Fostul şef al Gărzii Financiare, Dragoş Ursulescu, a renunţat de bunăvoie la cea mai înaltă funcţie pe care o deţinea la instituţia doljeană, cu atribuţii importante în combaterea evaziunii fiscale. Ursulescu a demisionat de aproximativ o lună de la Garda Financiară Dolj, el fiind al doilea şef al instituţiei care pleacă „voluntar“ de la şefia Gărzii în decurs de un an, deşi a ajuns în fruntea instituţiei cel mai probabil sprijinit de actualul partid aflat la guvernare.
Pe 9 noiembrie 2009, îşi dădea demisia din funcţia de comisar-şef al GF Dolj Mihai Dumitraşcu, care a fost sprijinit de acelaşi partid, dar care a invocat motive personale pentru care s-a retras de la conducerea instituţiei. În locul lui Dumitraşcu a preluat „frânele“ instituţiei comisarul Cornel Corcoveanu (fost şef de divizie), care ulterior i-a făcut loc lui Ursulescu la şefia Gărzii. Acum, după demisia lui Dragoş Ursulescu, Cornel Corcoveanu a fost repus în funcţie, redevenind comisar-şef al GF Dolj.
„Am revenit comisar-şef, după ce Dragoş Ursulescu şi-a dat demisia“, a spus Corcoveanu, pentru GdS. Predecesorul său a rămas în cadrul Gărzii Financiare Dolj în funcţia de şef de Divizie şi merge din nou în control cu colegii săi. Surse din piaţă spun că plecarea lui nu are nici o legătură cu vreo decizie politică.
„A fost alegerea lui strictă şi personală. Cred că a luat o hotărâre pripită“, spun surse apropiate instituţiei.

„A fost o opţiune personală“

Contactat telefonic, Dragoş Ursulescu a adâncit şi mai mult misterul plecării sale din funcţia de la GF. El a precizat pentru GdS că nu şi-a dat demisia, ci a cerut să fie mutat pe postul de comisar, dar ca şef de Divizie: „A fost o opţiune personală, dar nu este vorba de o demisie. Pur şi simplu, am cerut trecerea mea de pe funcţia de comisar-şef pe cea de şef de Divizie. Am avut rezultate bune în activitate. Nu este nici un fel de problemă din acest punct de vedere“.
Ursulescu a mai explicat că „nu a fost o decizie politică şi nici nu am avut presiuni din partea cuiva, ci pur şi simplu a fost solicitarea mea să trec pe acest post“. El susţine că şi în noul post trebuie să înfrunte evaziunea fiscală şi că rezultatele bune avute ca şef al GF Dolj nu sunt de neglijat. De altfel, în cazul în care comisarul-şef Corcoveanu este în concediu sau plecat în delegaţie, Ursulescu îi ţine locul. La secţia de la Dolj a Gărzii Financiare activează 28 de oameni, cu atribuţii sporite în ceea ce priveşte combaterea evaziunii cu cereale, la cele două puncte de trecere a frontierei Calafat şi Bechet.

ANAF aşteaptă rezultate de la Gardă, pe ţară

Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) aşteaptă de la Garda Financiară rezultate în acest an, în ceea ce priveşte descoperirea marii evaziuni fiscale. La un moment dat, de la nivel central au fost lansate discuţii despre faptul că, dacă anul acesta Garda Financiară nu va avea rezultatele scontate la nivelul întregii ţări, atunci instituţia riscă să fie desfiinţată şi preluată de Direcţia Generală a Vămilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII