25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Promisiunile fără acoperire sunt o mare greşeală

Boc: Promisiunile fără acoperire sunt o mare greşeală

Premierul Emil Boc (foto) a declarat vineri că executivul oferă atât cât îşi permite România, arătând că tot ce face opoziţia, şi anume promisiuni fără acoperire, este o greşeală, iar oricine ar veni la guvernare, dacă ar juca pe cartea interesului naţional, ar face ceea ce face guvernul Boc.

„Oferim atât cât poate ţara şi care să fie sigur că se realizează în practică, iar dacă vom avea creştere economică importantă peste nivelul prognozat putem discuta şi despre alte drepturi salariale. Dar a face promisiuni fără acoperire mi se pare o mare greşeală, ceea ce face astăzi opoziţia, pentru că nu are acoperire în promisiunile pe care le face şi vreau să îi asigur pe toţi românii că oricine ar veni la guvernare în acest moment, dacă ar juca pe cartea interesului naţional, ar face exact ce facem noi“, a declarat premierul Emil Boc, vineri, la Cluj.
El a explicat că nici un alt guvern nu ar putea face altceva pentru că, din punct de vedere extern, constrângerile sunt aceleaşi, iar din punct de vedere intern banii sunt aceiaşi „şi dacă vrei să nu duci ţara de râpă trebuie să te concentrezi pe partea care ţine de dezvoltare şi nu pe partea de consum, aşa cum, din nefericire, s-a făcut în trecut, şi mai ales în 2008“. Boc a invocat iarăşi situaţia din 2008, când premierul Tăriceanu a dus toată creşterea economică în consum şi a lăsat şi un deficit bugetar important. „Credeţi că România cu politici populiste ar mai primi vreun ban de undeva să-şi finanţeze deficitul? Menţinerea noastră în acordul cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar este cupola de siguranţă că aici se întâmplă lucrurile corecte din punct de vedere economic pentru dezvoltarea pe termen mediu şi lung a ţării“, a mai precizat Boc.
Pe de altă parte, premierul a arătat că empatizează cu cei neumulţumiţi, dar că nu poate merge pe varianta opoziţiei, aceea de a „prescrie zahăr unui diabetic“.
„Eu îi înţeleg pe oameni, pentru că dintre ei sunt şi eu, am fost primar, am fost parlamentar, ştiu că, atunci când ai salariul redus, o pensie care nu a crescut, evident că eşti nemulţumit. Sunt însă la fel conştient, ca om care temporar este într-o funcţie publică, de faptul că, luând măsuri care să agraveze o boală deja existentă, nu aş face altceva decât să-i trimit la o boală şi mai gravă din care să nu mai iasă. (..) Cam asta face opoziţia în momentul de faţă“, a explicat el.
În plus, premierul a arătat că guvernul trebuie să-i protejeze atât pe bugetari, cât şi pe cei din mediul privat, care furnizează resursa pentru plata salariilor bugetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII