16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronatele cred că protestele de la Finanţe periclitează stabilitatea economică a României

Patronatele cred că protestele de la Finanţe periclitează stabilitatea economică a României

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România atrage atenţia, prin intermediul unui comunicat, că protestele neautorizate ale angajaţilor din Finanţe periclitează stabilitatea economică a României, împiedicând mediul de afaceri să-şi desfăşoare activitatea normal şi îndepărtând posibilii investitori. "Pentru o ţară care se confruntă cu o criză profundă precum România, blocarea sistemului de finanţe înseamnă pierderea oricărei şanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetăţenilor. Alianţa Confederaţiilor Patronale din România face apel de aceea la calm şi la rezolvarea nemulţumirilor pe calea dialogului tripartit Guvern-patronate-sindicate, iar nu prin blocarea activităţii. Există multe alte categorii sociale afectate de criză, atât din mediul bugetar, cât şi privat, care au înţeles că situaţia obiectivă obligă la măsuri speciale şi care îşi continuă activitatea tocmai pentru a repune economia pe picioare", se spune în comunicat.

Totodată, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România invită sindicatele să se aşeze la masa dialogului social şi să nu încurajeze asemenea forme de protest care, în opinia reprezentanţilor alianţei, în loc să ducă la rezolvarea nemulţumirilor, doar adâncesc criza economică ce stă la baza reducerilor de venituri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS