15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalină pentru locuitorii din Târgu Jiu

Salină pentru locuitorii din Târgu Jiu

Un întreprinzător va inaugura sâmbătă prima salină din Târgu Jiu, investiţia ridicându-se la peste 50.000 de euro. Sute de gorjeni se deplasau până acum în alte judeţe, la saline naturale sau artificiale, pentru a merge la tratament.

Prima salină din Târgu Jiu va fi inaugurată, sâmbătă, de către un braşovean care de mai mulţi ani s-a stabilit în oraşul lui Brâncuşi. Investiţia se ridică la peste 50.000 de euro, iar cei care au decis să înceapă o afacere de acest gen la Târgu Jiu mai au saline artificiale la Timişoara şi Drobeta Turnu-Severin. Tratamentele au la bază principiul haloterapiei, bolnavul urmând să inhaleze particule de sare produse cu ajutorul unui aparat special. Salinele sunt căutate de persoanele cu afecţiuni pulmonare, alergii, de cei care suferă de oboseală cronică sau au probleme cu imunitatea. De asemenea, foarte mulţi părinţi îşi duc periodic copiii la saline, fie naturale, fie artificiale, pentru a regla sau elimina  anumite deficienţe legate de sistemul imunitar.

Studiu de piaţă
 
Ciprian Tudoroiu, reprezentant al investitorilor care au decis să deschidă prima salină din Târgu Jiu, a declarat că firma a realizat un studiu de piaţă înainte de a se apuca de construcţia bazei de tratament.
„Ştiu că puţini se mai încumetă să deschidă în aceste zile de criză o afacere, dar ne-am gândit că merită să încercăm, mai ales că sunt foarte multe persoane care au nevoie de astfel de tratamente. Am adus 11 tone de sare cu o puritate de 95%, din judeţul Suceava, de la Cacica. Am utilizat-o într-un spaţiu de 38 de metri pătraţi. Folosim o tehnologie diferită de cea obişnuită, aparatul pe care îl utilizăm în salină producând particule de sare de 3 microni. Prin inhalare, aceste particule au efecte benefice asupra organismului. Sperăm să avem succes“, a menţionat Ciprian Tudoroiu. O salină artificială mai există şi în zona Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS