19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE- MUAMMAR KADHAFI A FOST UCIS!!!- VIDEO

UPDATE- MUAMMAR KADHAFI A FOST UCIS!!!- VIDEO

Muammar Kadhafi a murit în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa, informează surse citate de Al Jazeera. Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a confirmat moartea fostului lider libian.Potrivit unor surse din cadrul CNT, Muammar Kadhafi a murit în ambulanţă, în drum spre spitalul din Misrata. Cadavrul liderului libian este în acest moment la morga spitalului din Misrata.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat că Muammar Kadhafi a murit în confruntările armate care au avut loc joi în oraşul Sirt.

"Putem anunţa că Muammar Kadhafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a precizat Ghoga.

"Este un moment istoric, este sfârşitul tiraniei şi dictaturii. Kadhafi s-a întâlnit cu propriul destin", a spus Ghoga. 

Muammar Kadhafi a murit în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa, informează surse citate de Al Jazeera. Informaţiile privind moartea fostului dictator libian nu au fost confirmate din surse oficiale.Potrivit unor surse din cadrul CNT, Muammar Kadhafi a murit în ambulanţă, în drum spre spitalul din Misrata. Cadavrul liderului libian este în acest moment la morga spitalului din Misrata.

Muammar Kadhafi era grav rănit la picioare şi respira cu dificultate în momentul capturării, în oraşul Sirt, anunţau surse libiene citate de ziarul italian Corriere della Sera. Potrivit altor surse citate de presa italiană, liderul libian avea şi răni la craniu.

Muammar Kadhafi a fost capturat de revoluţionarii libieni în orașul Sirt. Potrivit unor surse citate de Euronews, fostul lider este rănit la ambele picioare. Anunţul a fost făcut de un comandant al trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie. Sirt este situat la jumătatea distanței dintre Tripoli și Benghazi, pe coasta de sud a golfului Sidra. Era locul de reședință și a fost cel de naștere al fostului lider libian. "Muammar Kadhafi a fost arestat. Este rănit grav, dar încă respiră", declară Mohamed Leith, unul dintre comandanţii trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, afirmând că l-a văzut el însuşi pe fostul lider libian, arată mediafax.ro.  Televiziunea Libia Liberă a afirmat că Muammar "Kadhafi a fost arestat în acelaşi timp cu fiul său, Moutassim, şi cu Mansour Daou (şeful serviciilor de securitate internă) şi Abdallah Senoussi" (şeful serviciilor de informaţii libiene). Informaţia nu a fost confirmată de Consiliul Naţional de Tranziţie. Anunţul privind arestările a fost făcut la scurt timp după ce autorităţile de tranziţie libiene au afirmat că sunt pe punctul de a prelua controlul complet asupra oraşului Sirt.

"Colonelul Kadhafi a fost capturat în timpul ofensivei asupra oraşului Sirt şi este rănit grav la ambele picioare", declară surse citate de Corriere della Sera. Potrivit Al Arabiya, Kadhafi a fost preluat imediat de o ambulanţă, dar starea sa este foarte gravă. Un comandant al CNT a declarat că liderul libian respira cu dificultate în momentul arestării.

 Știrea este în proces de actualizare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII