21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateImpozitul pe venit ar putea fi redus la 10%

Impozitul pe venit ar putea fi redus la 10%

Potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal, iniţiate de PDL, care a primit ieri raport favorabil din partea Comisiei de buget-finanţe a Senatului, impozitul pe venit ar putea fi redus de la 16 la 10%.
Propunerea vine să modifice articolul 43 al Codului Fiscal, astfel încât veniturile din activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, investiţii, pensii, activităţi agricole, premii, precum şi din alte surse, vor fi impozitate cu 10%, faţă de nivelul actual de 16%, potrivit unui comunicat al Comisiei.
Proiectul a fost iniţiat de grupul PDL din Senat. Proiectul a fost înregistrat la Senat în luna iunie, astfel încât în expunerea de motive se vorbeşte atât despre tăierea salariilor cu 25%, dar şi a pensiilor cu 15%, ca motive pentru care cota unică trebuie redusă pentru impozitul pe venit. Senatorii PDL aduc în discuţie şi reducerile taxelor din Ungaria şi Bulgaria, care ar forţa România să ia măsuri asemănătoare. Principalul iniţiator, senatorul Iulian Urban, anunţase încă din luna iunie necesitatea reducerii cotei unice în privinţa impozitului pe venit, prezentându-şi pe blog proiectul. Punctul de vedere al guvernului este negativ, executivul motivând că astfel s-ar reduce veniturile la buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII