34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera Deputaţilor a respins înfiinţarea comisiei de anchetă privind votul pe Legea pensiilor

Camera Deputaţilor a respins înfiinţarea comisiei de anchetă privind votul pe Legea pensiilor

Plenul Camerei Deputaţilor a respins astăzi cererea opoziţiei privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în legătură cu modul în care a fost dat votul la Legea Pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase. Propunerea PNL, PSD şi PC  de a se constitui o comisie de anchetă pentru analiza votului final asupra proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii a întrunit 116 voturi "pentru", 109 voturi "împotrivă" şi 7 abţineri. Marton Arpad (UDMR) a arătat că propunerea opoziţiei nu a obţinut majoritatea celor prezenţi, fiind nouă parlamentari care nu au votat.

PNL şi PSD i-au acuzat pe preşedintele Camerei, Roberta Anastase, şi pe secretarul Sever Voinescu că au "fraudat" votul la legea pensiilor, această lege fiind adoptată în lipsa deputaţilor opoziţiei. Liberalii şi social-democraţii au arătat faptul că, din înregistrările video ale şedinţei din 15 septembrie, când a fost adoptată legea pensiilor, se observă că nu au fost suficienţi parlamentari în sală pentru a trece o lege organică. Pe 21 septembrie, PSD a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice. Cererea are drept consecinţă constituirea de dosar de urmărire penală pe numele celor doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII