17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 8.000 de profesori vor protesta marţi în Capitală, cu ocazia "Zilei Mondiale a Educaţiei"

Peste 8.000 de profesori vor protesta marţi în Capitală, cu ocazia „Zilei Mondiale a Educaţiei”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat astăzi că peste 8.000 de profesori vor participa, marţi, în Capitală, la un miting şi un marş de protest, sub sloganul "Salvaţi şcoala românească", cu ocazia "Zilei Mondiale a Educaţiei".
"Mitingul va avea loc la orele 11.00 şi 12.30 în Piaţa Victoriei, după care ne vom deplasa într-un marş pe Calea Victoriei până la Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei, unde vor depune memorii cu revendicările şi solicitările noastre", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.
Potrivit lui Cornea, la proteste sunt aşteptaţi să participe între 8.000 şi 10.000 de profesori din toate judeţe ţării, dar şi părinţi şi elevi. Mitingul va fi organizat sub sloganul "Salvaţi şcoala românească".
Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: salarii decente, coeficienţi mai mari în grila unică de salarizare, majorarea salariului minim la 750 lei, din 2011, stoparea reducerilor de personal din învăţământ, deblocarea posturilor, depolitizarea învăţământului sau adoptarea noii legi a educaţiei care să reformeze sistemul de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU