25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de gorjeni au găsit un loc de muncă

Mii de gorjeni au găsit un loc de muncă

Aproximativ 6.000 de persoane din Gorj au fost încadrate pe posturi prin programul judeţean pentru ocuparea forţei de muncă de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii august.

Prin implementarea programului de ocupare a forţei de muncă în anul 2010, s-a realizat încadrarea a 5.988 de persoane din 6.000, respectiv 99,8% din prevederile anuale. Comparativ cu situaţia anului 2009, atunci când au fost încadrate doar 4.523 de persoane din 9.500, implementarea programului în acest an a decurs foarte bine. „Până la sfârşitul lunii august, 2.025 de locuri de muncă ocupate au fost susţinute cu subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj, numărul fiind cu 765 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 288 de posturi au fost ocupate de persoanele de peste 45 de ani, 21 – de unici întreţinători de familie, 4 – de persoane cu handicap, 70 – de beneficiari ai Legii nr. 116, 287 –  prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, 152 – de absolvenţi care beneficiază de prima de încadrare şi 358  – de către absolvenţi ai celor 30 de cursuri organizate de AJOFM“, a precizat Romeo Chiriac, reprezentant al AJOFM Gorj. În ceea ce priveşte situaţia locurilor ocupate fără subvenţii până la 31 august, reprezentantul AJOFM Gorj a menţionat că numărul total al acestora este de 6.494, dintre care 5.605 au fost ocupate de persoane cărora le-au fost acordate servicii de mediere, 303 – în urma informării şi consilierii profesionale, 4 – în urma acordării serviciilor de consultanţă în afaceri şi 582 – în urma participării la mai multe ediţii a Bursei locurilor de muncă.

Locuri de muncă
disponibile

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui job, în perioada 1-7 octombrie, 111 posturi vacante în diverse domenii de activitate. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ana-Maria Niculescu, a declarat vineri că, din totalul locurilor de muncă oferite, doar zece sunt destinate persoanelor cu studii superioare şi nici unul tinerilor absolvenţi de liceu şi de facultate, cu toate că numărul acestora la nivel judeţean este de aproximativ o mie. „Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite câte un post de consilier juridic, consilier/expert/inspector în comerţ, inginer de cercetare în ingineria sanitară, inginer mecanic, inspector resurse umane, referent de specialitate financiar-contabilă şi câte două posturi de farmacist şi tehnician electromecanic. Pentru cei cu studii medii sau calificare profesională sunt disponibile posturi de agent de intervenţie, ambalator manual, barman, brutar, cofetar, femeie de serviciu, îngrijitor clădiri, instalator, instructor auto. Numărul locurilor de muncă a crescut în această săptămână faţă de perioada precedentă, atunci când au fost disponibile doar 96 de posturi“, a spus Ana-Maria Niculescu, purtătoarul de cuvânt al AJOFM Gorj. În prezent, la nivelul judeţului, rata şomajului este de 10,89%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS