21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghe Zamfir predă la Universitatea din Târgu Jiu

Gheorghe Zamfir predă la Universitatea din Târgu Jiu

Anul universitar a debutat şi pentru 5.206 studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Studenţii de la specializarea Arte vor studia cu maestrul Gheorghe Zamfir, care a devenit profesor asociat la instituţia de învăţământ universitar din nordul Olteniei.

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu şi-a deschis vineri porţile pentru peste 5.000 de studenţi. Noul an universitar a debutat în oraşul lui Brâncuşi cu o festivitate găzduită de Facultatea de Inginerie, manifestare la care au participat studenţi, cadre universitare, parlamentari, precum şi şefi ai administraţiei publice locale şi judeţene. A lipsit de la festivitate, pentru prima dată în ultimii ani, edilul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care şi-a trimis însă un reprezentant, în persoana Elenei Ungureanu, secretarul primăriei. Instituţia de învăţământ superior din Târgu Jiu a început anul universitar cu mai puţini studenţi decât în 2009, însă cu specializări noi, cum ar fi cea de asistenţă medicală. De asemenea, tot din acest an universitar, studenţii au la dispoziţie un nou centru de învăţământ la distanţă, care va funcţiona în acelaşi sediu cu Biblioteca centrală universitară.

Gheorghe Zamfir,
apreciat la Târgu Jiu

Alt element de noutate, mai ales pentru studenţii specializării Arte, va fi şi prezenţa maestrului Gheorghe Zamfir în sălile de curs, în calitate de profesor asociat. Pe lângă cursurile de specialitate pe care le va preda, naistul va coordona şi un colectiv de cercetare. Cunoscut în întreaga lume pentru talentul său interpretativ, naistul a fost o prezenţă constantă în ultimii ani în Gorj şi în oraşul lui Brâncuşi.
Gheorghe Zamfir este Doctor Honoris Causa al Universităţii din Târgu Jiu şi a compus şi imnul acestei instituţii de învăţământ superior. Din acest an, în cadrul Muzeului Satului de la Curtişoara funcţionează chiar o Casă-Muzeu „Gheorghe Zamfir“, unde au fost depuse obiecte personale donate de artist Primăriei Bumbeşti Jiu. Naistul şi-a afirmat în dese rânduri rădăcinile gorjene, mama acestuia fiind născută în comuna Hurezani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII