17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur în primărie

Cutremur în primărie

Vineri a fost ziua cea mai lungă în Primăria Craiova. De la primele ore, directorii sunt puşi în situaţia de a tăia în carne vie până la numărul de angajaţi maxim admis pe care municipalitatea îl poate avea după reducerile impuse prin lege: 395 de oameni. Ceea ce înseamnă că 115 salariaţi ar trebui să rămână fără loc de muncă. „Ne-au ciuruit!“, spune directorul de la Patrimoniu, Ovidiu Vanghelie. Urmează dezbateri de o jumătate de zi. Executivul decide până la urmă să externalizeze Direcţia de asistenţă şi protecţie socială. Adică 50 de oameni sunt salvaţi de ghilotina disponibilizării. Primăria va merge în Capitală cu două organigrame în acelaşi timp – noua organigramă a aparatului propriu şi organigrama serviciului de asistenţă şi protecţie socială. Dar 65 tot trebuie să plece. Urmează noi dezbateri şi mai aprinse: de unde vor fi daţi afară cei 65, pentru că toţi directorii spun că au nevoie de oameni, că sarcinile primăriei au fost extinse pe toate domeniile etc.?
„Pierd 20 de oameni, când, mai nou, trebuie să facem asigurările la locuinţe…“, a spus directorul de la Taxe şi Impozite, Ioan Văcariu.
„Eu o să prezint noua organigramă fără postul de director. Eu plec primul!“, afirmă la nervi arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu. Dar legea e lege! Alte direcţii, mai mici, rămân şi mai mici. În fine, se stabileşte şi câţi oameni pierde fiecare direcţie, asta fără să însemne că directorii sunt mulţumiţi. Dimpotrivă. La ora 17.00, spiritele ajung la punctul culminant. Fiecare director trebuie să stabilească numărul de angajaţi pe fiecare serviciu sau, după caz, birou cu care mai rămâne în direcţie.
„Nu înţelegi, eu îi ştiu pe oamenii ăştia! Le ştiu familiile, ştiu câte rate au în bănci, ştiu cât le e de greu unora! Cum să fac asta?“, întreabă răvăşit Vanghelie, după zece ore de muncă la „dat oameni afară“. Şi încă nu s-a terminat.

De la poliţie pleacă 219 oameni

La Poliţia Comunitară Craiova s-a stabilit că 219 oameni, din 519, trebuie concediaţi. Au fost stabilite şi nişte criterii, însă de bază rămâne evaluarea. Concedierea de 42,2% se va aplica proporţional la cele trei categorii de personal: agenţi, TESA şi contractuali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII