12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura de sud a Craiovei, peste 72 de milioane de euro

Centura de sud a Craiovei, peste 72 de milioane de euro

Centura ocolitoare de sud a Craiovei ar putea costa peste 72 de milioane de euro, potrivit studiilor de fezabilitate efectuate pentru cele două tronsoane aflate la stadiul de proiect. Ştefan Stoica, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova – din subordinea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a precizat ieri că instituţia pe care o conduce a propus construirea unuia dintre cele două tronsoane. Este vorba de cel care face legătura între DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet şi DN 6 Craiova – Filiaşi.
„S-au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnici ai tronsonului ai cărui beneficiari suntem. Este vorba despre o arteră de 9,8 kilometri, cu două benzi. Lăţimea carosabilului va fi de şapte metri, vor exista un pod rutier şi două pasaje peste calea ferată. Valoarea estimată a lucrărilor este de 36 de milioane de euro, sursa de finanţare fiind bugetul de stat. Proiectul a fost avizat de comisia interministerială şi urmează o hotărâre de guvern, după care va fi introdus pe lista de investiţii a CNADNR“, a spus Ştefan Stoica.
Tronsonul rutier porneşte din dreptul localităţii Cârcea şi ajunge la Branişte (Podari), trecând peste calea ferată în dreptul localităţii Făcăi. Inelul rutier care va ocoli Craiova pe la sud se va uni cu alt tronson, în sud-estul municipiului, care va lega oraşul de DN 6 Craiova – Caracal şi de DN 65 (DE 70) Craiova – Piteşti. Conducerea CNADNR anunţa la începutul anului că acest proiect va fi licitat în cursul anului 2010. Varianta aceasta de ocolire este mai scurtă, va avea 6,2 kilometri, iar valoarea estimată este de 36,5 milioane de euro. Tronsonul de centură ar urma să fie realizat din bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Potrivit indicatorilor tehnici, partea aceasta a centurii va cuprinde patru benzi, deoarece strada trece prin zona fabricii Ford, care va scoate de pe liniile de producţie circa 1.000 de automobile pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII