14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Fotbal: Universitatea Craiova – FC Timişoara 1-2

Fotbal: Universitatea Craiova – FC Timişoara 1-2

Liga 1, etapa a 25-a

Universitatea Craiova – FC Timişoara 1-2 (1-1)

Au marcat: Iliev ’32 / Goga ’7, Magera ‘90+3

Stadion „Municipal”, Drobeta Tunu Severin, spectatori 20.000

Universitatea: Merlier – Bărboianu, Găman (min. 67 Barbu), Iliev, Bălace, Gângioveanu, Dilevski, Ologu, Firţulescu (min. 67 Crăciun), Al. Piţurcă (min. 84 Trică), M. Costea. Antrenor: Mark Wotte.

FC Timişoara: Pantilimon – Luchin (min. 46 Bonfim) Mera, Nibombe, Sepsi – Kozak (min. 77 Contra), Alexa – Parks, Chiţu (min. 67 Mejia), Goga – Magera. Antrenor: Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: Bălace, M. Costea / Luchin, Chiţu, Contra

A arbitrat Ovidiu Haţegan.

 

Universitatea Craiova a pierdut cu 2-1 partida disputată cu FC Timişoara, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, în etapa a 25-a a Ligii 1. Goga a marcat pentru oaspeţi în minutul 7, Iliev a egalat în minutul 32, iar Magera a stabilit scorul final în minutul 90+3.

Ştiinţa a început meciul de pe Municipalul severinean fără patru jucători de bază, accidentatul  Florin Costea şi suspendaţii Silviu Lung, Andrei Prepeliţă şi Mihai Dina, iar antrenorul Mark Wotte a fost constrâns să-i folosească în primul unsprezece pe tinerii Firţulescu şi Ologu, dar şi pe Alexandru Piţurcă şi Merlier, mai puţin obişnuiţi cu postura de titular.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru bănăţeni, care au suprins defensiva craioveană în minutul 7 cu o minge trimisă lung pe partea dreaptă, interceptată de Winston Parks, centrarea acestuia fiind reluată în plasă de Dorin Goga de la 6-7 metri. Imediat după marcarea golului, timişorenii au pus din nou în pericol poarta lui Merlier la şutul lui Chiţu, care a trecut puţin peste transversală.

Universitatea şi-a revenit treptat şi a început mai întâi să încerce vigilenţa portarului Pantilimon cu şuturi de la distanţă, expediate de Ologu (2) şi Firţulescu. Acesta din urma a reuşit şi câteva acţiuni personale pe partea stângă, destabilizând defensiva timişoreană. Una dintre acestea a fost încheiată cu o centrare bună pentru Alexandru Piţurcă, dar mingea expediată de vârful Ştiinţei a trecut peste poartă. Acelaşi Firţulescu, poate cel mai activ jucător al Craiovei în prima repriză, a centrat în minutul 32 de pe stânga, pe jos, iar fundaşul Iliev, căpitan în premieră la această partidă, a marcat spectaculos cu călcâiul.

În finalul primei părţi, Timişoara a fost la un pas de gol, fundaşul central Nibombe trimiţând balonul peste poartă de la numai 4 metri.

 

Magera a marcat în prelungiri

 

Timişoara a dominat primul sfert de oră al reprizei secunde şi a fost de câteva ori la un pas să înscrie. Mai întâi atacantul Magera a profitat în minutul 54 de o ieşire neinspirată la ofsaid a apărării craiovene, a scăpat singur cu portarul Merlier, dar şutul său de la 10 metri a fost repins de belgian. Patru minute mai târziu, Nibombe a trimis cu capul pe lângă bară de la câţiva metri. Magera a apărut din nou în careul Craiovei în minutul 60, când a fost blocat de Găman în momentul şutului. Universitatea a replicat în minutele 64 şi 65, prin Mihai Costea, care l-a pus la grea încercare pe Pantilimon cu un şut în forţă de la 20 de metri şi cu o reluare pe spate din interiorul careului. Au urmat 20 de minute în care niciuna dintre cele două formaţii nu şi-a mai creat ocazii clare de gol. În minutul 85, Cosmin Gângioveanu a fost la un pas să dea lovitura, la fel cum o făcuse în Giuleşti, în runda precedentă, dar şutul său a fost respins în corner de Pantilimon.

Când nimeni nu se mai aştepta, în al treilea minut al prelungirilor, Merlier, care până atunci avusese o evoluţie remarcabilă, a respins greşit o minge centrată de pe partea stângă, iar Magera a reluat pe jos în poartă, stabilind scorul final la 1-2.

După această înfrângere, Ştiinţa rămâne pe locul al 13-lea în clasament. În etapa viitoare, a 26-a, Universitatea va întâlni, în deplasare, pe Unirea Alba Iulia, miercuri, de la ora 16.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII