31 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Alte trei decese cauzate de gripă nouă

Alte trei decese cauzate de gripă nouă

Alte trei decese s-au înregistrat în România la pacienţi infectaţi cu AH1N1, numărul total al victimelor ajungând astfel la 52, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii pentru ultimele 24 de ore.
Tot în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 56 de noi infectări cu AH1N1, bilanţul total ajungând la 5.568. Cele mai multe cazuri, 20, au fost depistate în Bucureşti.
Peste 120.000 de români, dintre care 47.000 de angajaţi din sistemul sanitar şi aproape 27.000 de bolnavi cronic, au fost vaccinaţi contra gripei porcine, au anunţat luni reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Pe 15 decembrie, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel anunţase că persoanele care fac parte din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei AH1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea. Obligaţia plăţii pentru cei care refuză vaccinarea urma să fie instituită prin ordin de ministru.
Campania naţională de vaccinare contra gripei porcine a început pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studenţii, personalul medical şi poliţiştii de frontieră. În prima fază, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic.
Ministerul Sănătăţii a anunţat, ulterior, extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc, ca urmare a faptului că majoritatea pacienţilor decedaţi sufereau de boli asociate. S-a trecut şi la vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, precum şi a celor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Gripă, cu scopul „limitării imediate a răspândirii virusului pandemic AH1N1“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...