17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Popa va fi extrădat

Nicolae Popa va fi extrădat

Nicolae Popa, condamnat pentru fraudă în România şi arestat la Jakarta la 2 decembrie, va fi extrădat, a anunţat duminică poliţia indoneziană, care a notificat Ambasada română în acest sens şi este în aşteaptarea unor informaţii de la Ministerul Justiţiei din România.
Nicolae Popa, fostul director GELSOR, a fugit din România în anul 2000 şi a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti. Instanţa a pronunţat sentinţa în dosarul FNI în 20 martie 2007, condamnându-i la închisoare pe cei 12 inculpaţi puşi sub acuzare în cauză. Tot în acest dosar, Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsă cu 13 ani închisoare.
Pe numele lui Popa a fost emis în ianuarie 2002 un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni economice, iar în iunie 2009 un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare, fiind condamnat la 15 ani închisoare şi la plata despăgubirilor către părţile civile constituite, la nivelul sumelor efectiv investite, indexate cu rata inflaţiei. Popa este învinuit pentru crearea unui prejudiciu de 50 de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII