16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit ieri cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 11 subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie particulară din com. Şovarna, sat. Ohaba. A ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca.30 m.p. Cauza incendiului a constituit-o jarul sau scânteile, împrejurarea determinantă fiind coşul de fum deteriorat.
Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi 7 subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cablurile electrice de pe un stâlp stradal. S-a acţionat cu ajutorul unui stingător din dotare.
Ca urmare a topirii zăpezii, dar şi a precipitaţiilor căzute în unele zone ale judeţului, în ultimele 24 de ore, I.S.U. Drobeta a intervenit atât pentru evacuarea apei din curţi, beciuri şi anexe gospodăreşti, în total 9 gospodării,  cât şi pentru decolmatarea canalizărilor. Pe Calea Tg – Jiului din municipiul Dr. Tr. Severin, s-a acţionat pentru formarea unui baraj din pământ şi pietriş, care să oprească apa ce se scurgea de pe Dealul Viilor.
Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit în satul Piatra Albă, com. Şimian cu 1 ofiţer, 10 subofiţeri, 2 autocamioane, o autospecială de intervenţie, un autoturism de teren şi 3 motopompe (2 NOVUS şi 1 ROBIN), pentru evacuarea apei din 6 gospodării (curţi, 2 beciuri şi 2 anexe). În sprijin a acţionat şi S.V.S.U. al com. Şimian cu un buldoexcavator şi 4 voluntari.
Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit în mun. Drobeta Turnu Severin, str. Calea Târgu-Jiului cu 13 subofiţeri, 2 camioane si o motopompă, folosind şi unelte genistice, pentru evacuarea apei, decolmatarea canalizărilor şi formarea unui baraj din pământ şi pietriş în calea apelor ce se scurgeau de pe Dealul Viilor. De asemenea, în sprijin a acţionat şi C.L.S.U. al mun. Drobeta Turnu Severin cu un buldoexcavator şi 4 lucrători.
Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I (pasarelă rutieră) pentru evacuarea apei acumulată pe calea de rulare pentru ieşirea din ţară, cu 3 subofiţeri, o autospecială de intervenţie şi o motopompă.
Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de intervenţie şi 6 subofiţeri, în comuna Vânjuleţ, sat Hotărani, pentru salvarea unui animal (câine), căzut într-o fântână aflată pe marginea străzii, adânca de cca. 4 m. Câinele a fost scos în viaţă.
Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit mun. Orşova cu o autospecială de intervenţie, 5 subofiţeri, şi o motopompă, pentru evacuarea apei dint-o gospodărie (beci).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS