17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate15 persoane au fost reţinute în cazul Ciorogârla

15 persoane au fost reţinute în cazul Ciorogârla

Procurorii DIICOT au emis 15 ordonanţe de reţinere pentru persoanele implicate în furtul armelor de la Ciorogârla, dar şi pentru trafic de droguri, 6 dintre acestea fiind acuzate direct pentru sustragerea armelor, dosarul fiind înaintat Tribunalului Bucureşti pentru emiterea de mandate de arestare, conform NewsIn.
Printre cele 6 persoane învinuite pentru furtul de arme, se numără şi fraţii Preda. Audierile de la DIICOT, începute duminică la prânz, s-au încheiat în jurul orei 3.30 dimineaţă.
Adrian Preda, fratele fostului angajat MAI Eugen Preda, a primit, duminică seară, în jurul orei 23.00, ordonanţă de reţinere de la procurorii DIICOT, care fac cercetări în legătură cu armele dispărute de la o unitate militară din Ciorogârla, dar şi într-un caz de trafic internaţional de droguri.
Eugen Preda, fost angajat al MAI implicat în februarie în scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de trafic de droguri şi de arme în dosarul furtului de la Ciorogârla, a declarat avocatul său, Lidia Cernătescu, la sediul DIICOT.
Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele lui Eugen Preda, care a ieşit duminică seară, în jurul orei 19.45, din sediul DIICOT declarând că totul este o înscenare. Preda a spus că nu are nicio legătură cu furtul armelor de la Ciorogârla şi că nu este vinovat.
Prima ordonanţă de reţinere în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla a fost dată la ora 16.00, pe numele lui Sandu Chiriţă. Acesta este învinuit pentru complicitate la furt, complicitate la deţinere de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, potrovit avocaţilor.
Alexandru Nicolae şi Liviu Iordan, cei doi suspecţi prinşi în Sinaia în legătură cu dosarul armelor de la Ciorogârla, au fost adudiaţi şi ei la DIICOT, unde doar primul a primit ordonanţă de reţinere. Aceştia au legături cu fraţii Preda şi ar fi proprietarii imobilului din Ilfov unde s-au descoperit 27 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogârla. Potrivit Realitatea Tv, încă 20 de arme au fost descoperite între timp.
62 de arme au dispărut din depozitul Unităţii Militate Ciorogârla. Sigiliul unui depozit din unitatea militară din Ciorogârla, judeţul Ilfov, a fost găsit rupt pe 28 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS