23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandbal: Vasile Stângă susţine că va fi noul selecţioner al naţionalei masculine

Handbal: Vasile Stângă susţine că va fi noul selecţioner al naţionalei masculine

Tehnicianul formaţiei Energia Pandurii Târgu Jiu, Vasile Stângă, a declarat, marţi, că a fost ofertat pentru a prelua naţionala masculină de handbal după plecarea lui Petru Ghervan, iar de la 1 ianuarie va deveni oficial selecţioner, informează NewsIn.
"Cei de la federaţie mi-au spus că sunt singura propunere pentru postul de selecţioner. Omer nu mai poate antrena, iar Ghervan s-a retras din cauza problemelor medicale, astfel că nu mai au pe cine să pună. Naţionala nu se poate refuza, nu îmi este frică de o nouă provocare. Voi face totul pentru ca naţionala să iasă din pasa proastă. N-am discutat despre obiectiv, dar contractul va fi pe trei ani. De la 1 ianuarie voi intra în pâine, voi avea şi trei meciuri până în vară, cu Bosnia, Finlanda şi Anglia", a spus Stângă, pentru agenţia NewsIn, care însă mai trebuie validat, marţi, de Comitetul Director al Federaţiei Române de Handbal pentru a deveni noul selecţioner.
Antrenorul afirmă că va rămâne şi la Târgu Jiu până la finalul sezonului pentru că nu poate părăsi echipa în mijlocul campionatului. "Pentru mine este şi o situaţie dificilă, pentru că nu îi pot lăsa pe băieţi chiar acum. Voi continua până la final, după care mă voi dedica 100% echipei naţionale. Selecţionerul nu poate fi şi antrenor de club, dar până la vară voi face asta din respect pentru cei de de aici. Am mai fost la naţională, nu e ceva nou pentru mine. În 1996, eu am calificat România la Mondiale, care a fost şi ultima calificare la un astfel de turneu", a precizat Vasile Stângă.
Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner după ce Petru Ghervan, numit în locul lui Aihan Omer, suspendat de EHF, a renunţat la postul său din cauza unor probleme medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS