11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 2 miliarde lei au fost virate la bugetul de stat din conturile agenţiilor guvernamentale

Aproape 2 miliarde lei au fost virate la bugetul de stat din conturile agenţiilor guvernamentale

Suma virată la bugetul de stat din conturile agenţiilor şi autorităţilor guvernamentale restructurate este de 1,92 miliarde lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), informează NewsIn. Virarea celor 1,92 miliarde lei (echivalentul a circa 450 milioane euro) nu reprezintă o majorare a veniturilor bugetare, având în vedere că sumele se regăseau deja în bugetul general consolidat, precizează reprezentanţii ministerului. Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice prevede că disponibilităţile în lei şi valută ale instituţiilor care se autofinanţează integral sau parţial, existente la data intrării în vigoare a Legii, se virează integral la bugetul de stat.
Instituţiile menţionate au fost obligate să vireze veniturile proprii, inclusiv pe cele păstrate în depozite, subvenţiile de stat, donaţiile şi sponsorizările în lei rămase neutilizate şi fondurile externe nerambursabile postaderare rămase neutilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS