5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaz grav de gripă nouă la Spitalul de Urgenţă Craiova

Caz grav de gripă nouă la Spitalul de Urgenţă Craiova

Un asistent medical de la Spitalul de Urgenţă Craiova se zbate între viaţă şi moarte la clinica de terapie intensivă a unităţii sanitare după ce s-a îmbolnăvit de gripă nouă. Potrivit conducerii spitalului, cazul a fost confirmat marţi, 8 decembrie, în urma analizelor de laborator. „Asistentul medical a fost internat cu diagnosticul de bronhopneumonie, ulterior fiind confirmată infectarea cu virusul gripei noi. Nu ştiu ca el să fi avut şi alte afecţiuni asociate care să contribuie la agravarea bolii, dar foarte rar gripa nouă poate să dea cazuri de o gravitate mare, aşa cum este acesta“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă.
Acesta a mai spus că starea de sănătate a asistentului medical este deosebit de gravă, acesta având probleme de insuficienţă respiratorie şi respirând doar datorită aparatelor la care este conectat. Managerul a mai spus că pacientul are 33 de ani şi este angajat ca asistent coordonator la blocul operator al spitalului.
În Clinica de Terapie Intensivă a Spitalul de Urgenţă se mai află internaţi alţi doi bolnavi cu gripă nouă. Miercuri, Ministerul Sănătăţii a anunţat 11 cazuri noi în judeţul Dolj, în decurs de 24 de ore, fără să ofere mai multe amănunte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII