20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBEC a încheiat procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidenţiale

BEC a încheiat procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidenţiale

Biroul Electoral Central a încheiat procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidenţiale de duminică, urmând să-l trimită în această seară la Curtea Constituţională pentru validare. Conform purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, astăzi BEC a primit toate procesele-verbale de la birourile electorale de circumscripţie din ţară şi din străinătate, care au fost validate. Conform procesului-verbal final întocmit de BEC, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 voturi, iar Mircea Geoană a obţinut 5.205.760 voturi.
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.620.116 din care au fost 10.481.568 au fost voturi vaabil exprimate, în timp ce 138.476 au fost voturi nule.
Reprezentanţii PSD+PC, PNL şi PRM au refuzat să semneze procesul-verbal final, invocând "numărul mare de fraude, vot multiplu, persoane inexistente, mită electorală etc.". Marian Muhuleţ a spus că refuzul de a semna nu influenţează cu nimic procesul-verbal final, care trebuie semnat obligatoriu doar de preşedintele BEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS