21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu şi Orban nu discută cu PD-L

Antonescu şi Orban nu discută cu PD-L

Liderul PNL, Crin Antonescu, şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban au declarat ieri, înaintea şedinţei Biroului Politic Central, că exclud o colaborare cu PD-L şi cu Traian Băsescu, Orban susţinând şi că majoritatea parlamentară stabilită înainte de alegeri ar trebui să funcţioneze în continuare.
Întrebat dacă exclude o colaborare cu PD-L, preşedintele PNL a răspuns: „Da, eu da!“.
Antonescu nu a fost mai explicit nici despre discuţiile care urmează să aibă loc în cadrul BPC. „Despre ce să discutăm?! Despre sexul îngerilor? Despre situaţia politică?“, a comentat el ironic.
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus şi el că personal exclude o astfel de colaborare. „În ceea ce mă priveşte, nu am ce discuta cu Traian Băsescu, pe care, repet, nu îl consider preşedintele României. Îl consider un rău imens şi, voi susţine toate demersurile legale şi constituţionale pentru a împiedica validarea unui mandat obţinut printr-o gravă fraudă electorală prin utilizarea aparatului guvernamental“, a susţinut Orban.
Întrebat dacă PNL ar trebui să intre la guvernare acum, Orban a replicat: „Cum îmi puneţi o astfel de întrebare?“.
„În ceea ce mă priveşte, cred că există o majoritate parlamentară conturată. Cred că această majoritate parlamentară trebuie să funcţioneze în continuare. Acestei majorităţi parlamentare, conform principiilor democratice din România, trebuie să i se permită să dea României un guvern democratic, un guvern care să aibă cu adevărat competenţa şi capacitatea de a rezolva gravele probleme ale României, dintre care cele mai multe au fost provocate de stilul arbitrar, de stilul conflictual şi, mai ales, de mecanismele tipic comuniste de conducere a României, care au fost puse în practică de Traian Băsescu şi camarila care a ocupat România“, a declarat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU