15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSibiu: Şase răniţi într-o explozie pe strada Nicolae Grigorescu

Sibiu: Şase răniţi într-o explozie pe strada Nicolae Grigorescu

Şase persoane, angajaţi ai E.ON GAZ Distribuţie, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă din Sibiu în urma exploziei de pe strada Grigorescu. Potrivit medicului şef al UPU, Constantin Roşca, cele şase persoane au suferit arsuri de gradul doi pe trei la ambele mâini, la nivelul feţei şi a căilor respiratorii superioare. În acest moment, pacienţii se află internaţi la chirurgie plastică, sub supravegherea medicilor.
Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, în acest moment circulaţia pe stradă este închisă, alimentarea cu gaz a fost oprită în oraş, iar pompierii încearcă încă să stingă flăcările. Conform aceleiaşi surse, în acest moment nu mai există pericolul extinderii flăcărilor în împrejurimi.
Într-un comunicat E.ON Gaz Distribuţie, reprezentanţii companiei transmit că incendiul a izbucnit la staţia de reglare-măsurare de pe strada Nicolae Grigorescu, prin care se alimentează cu gaze naturale municipiul Sibiu. Incidentul s-a produs în timp ce o echipă a companiei de gaz executa lucrări specifice la această staţie de reglare-măsurare.
"În urma acestui incendiu a fost necesară întreruperea alimentării cu gaze naturale pentru întreg municipiul Sibiu", informează aceştia. Alimentarea cu gaz ar putea fi reluată în cursul serii de luni sau în dimineţa zile de marţi.
E.ON Gaz Distribuţie a demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele care au generat acest incident.
Primarul Klaus Iohannis, prezent la locul incendiului, a declarat că staţia la care a izbucnit incendiul este un punct cheie pentru Sibiu şi că aceasta trebuia să fie modernizată până acum. "Situaţia nu mai este critică, a fost o defecţiune la un SRM (staţie de reglare a gazului) foarte important pentru Sibiu, care trebuie să fie modernizat până acum. Nu se ştie din ce motive lucrurile nu au mers bine, au fost scăpări de gaz şi s-a produs o flacără foarte puternică", a spus Iohannis.
Iohannis a ai spus că cei şase răniţi sunt din echipa E.On Gaz care trebuia să înceapă luni modernizarea staţiei.
O conductă de gaz a explodat luni, 7 decembrie, pe o stradă din municipiul Sibiu, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU