15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOSCE recomandă publicarea rezultatului votului din România pentru fiecare secţie în parte

OSCE recomandă publicarea rezultatului votului din România pentru fiecare secţie în parte

Misiunea restrânsă a OSCE de observare a alegerilor din România recomandă autorităţilor române să publice rezultatele votului pentru fiecare secţie în parte, având în vedere că diferenţa dintre cei doi candidaţi este foarte strânsă, informează NewsIn.
"Ar  fi binevenit din partea AEP să publice rezultatele votului pentru fiecare secţie în parte, mai ales că diferenţa dintre cei doi candidaţi este foarte mică", a declarat Vadim Jdanovici, cel care conduce misiunea de observare a OSCE.
În plus, acesta a spus că este de preferat ca aceste rezultatele să fie accesibile cât mai curând posibil pentru sporirea transparenţei.
Jdanovici a declarat că evaluarea generală a alegerilor va depinde şi de etapele rămase ale procesului electoral: centralizarea datelor, anunţarea rezultatelor şi rezolvarea sesizărilor şi contestaţiilor.
OSCE va publica un raport final pentru votul din România şi o serie de recomandări la două luni după încheierea procesului electoral. Aceste recomandări se vor referi la cadrul legislativ, modul de funcţionare a autorităţii electorale, desfăşurarea procesului de votare, dar şi la mass-media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU