5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe vaccinarea elevilor

Începe vaccinarea elevilor

21.708 elevi din învăţământul preuniversitar doljean se află în evidenţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) în vederea vaccinării împotriva gripei noi. Situaţia a fost solicitată joi de Direcţia de Sănătate Publică Dolj pentru stabilirea numărului de doze de vaccin necesare imunizării elevilor cu vârste mai mari de 16 ani. Aceştia sunt consideraţi prioritate pentru vaccinare pentru că sunt mai activi, îşi petrec mai mult timp în colectivităţi şi nu au nevoie de acordul părinţilor pentru a se vaccina.
„Este alegerea elevilor dacă doresc să fie vaccinaţi. Am avut şapte unităţi de învăţământ închise din cauza gripei noi până acum. Iar în ultimele zile au mai fost un caz la Grupul Şcolar «Traian Demetrescu» şi unul la grădiniţa aflată în structura Şcolii nr. 38“, a menţionat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct al ISJ.
Din cauza întreruperii cursurilor, o parte din materie a rămas neparcursă. Potrivit ISJ, elevii vor recupera orele respective în weekend, până la sfârşitul acestui semestru.
Joi şi-a reluat activitatea, întreruptă din cauza gripei noi, Şcoala nr. 39 din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII