10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBancă de alimente pentru nevoiaşi

Bancă de alimente pentru nevoiaşi

Zeci de familii sărace din Craiova au primit joi şi vineri alimente în cadrul proiectului „Banca de Alimente“ derulat de Crucea Roşie Română în colaborare cu real,- Hypermarket.
Campania de donare de alimente pentru persoanele nevoiaşe a început la Craiova pe 26 noiembrie, cu montarea în apropierea caselor de marcat a unui container. În acest container, clienţii pot să depună alimente greu perisabile, din cele cumpărate din hiypermarket. Potrivit Crucii Roşii Române – filiala Dolj, craiovenii au fost receptivi la acţiunea umanitară, peste 450 de kilograme de alimente fiind adunate în doar o săptămână de la începerea campaniei. „Alimentele – ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi – au ajuns joi la 25 de familii de bătrâni cu venituri foarte mici din Craiova, recomandate de Direcţia de Asistenţă Socială, şi la alte zeci de familii monoparentale cu copii mulţi“, a declarat Maria Vintilă, directoarea Crucii Roşii Române – filiala Dolj.
Fiecare pachet cântăreşte 12 kilograme şi conţine 2 kg zahăr, 2 kg făină, 1 kg mălai, 1 kg orez, 3 litri ulei, 1 kg fasole, paste făinoase şi conserve.
Proiectul de ajutorare a persoanelor nevoiaşe va continua şi în perioada următoare, în funcţie de cât de generoşi vor fi clienţii hipermarketului.
Organizatorul estimează că, până la sfârşitul anului, la nivel naţional, peste 6.000 de persoane vor beneficia de sprijin din partea Băncii de Alimente. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII