14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Diaconescu: Radu Sârbu s-a referit la alianţa PNŢCD - PNL

Ion Diaconescu: Radu Sârbu s-a referit la alianţa PNŢCD – PNL

Preşedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu, a declarat ieri că afirmaţia lui Radu Sârbu, potrivit căreia Corneliu Coposu ar fi aprobat prevederile reconcilierii dintre aripa PNŢCD şi PSD, s-ar fi referit doar la alianţa ţărăniştilor cu liberalii.
„Radu Sârbu a vorbit despre încuviinţarea lui Corneliu Coposu referindu-se la alianţa cu liberalii, în condiţiile în care Convenţia Democrată din trecut avea la bază PNŢCD şi PNL“, a spus Ion Diaconescu. Pe de altă parte, preşedintele de onoare al ţărăniştilor şi-a declarat acordul pentru parteneriatul semnat marţi de o aripă a PNŢCD cu PSD, explicând că ţărăniştii au adoptat un punct de vedere potrivit căruia colaborează cu „cei care se leapădă de regimul comunist“.
Diaconescu a afirmat că, în prezent, nici o formaţiune politică din România nu mai apără comunismul, însă liderii politici provin toţi din vechiul regim. „Toată pătura conducătoare la acest moment provine din societatea veche, din lumea comunistă, şi unii, şi alţii. Tot de acolo provine şi Traian Băsescu, toţi au fost membri marcanţi ai regimului trecut“, a spus Diaconescu. El a adăugat că PNŢCD – Aripa Sârbu este de acord să-i acorde sprijinul candidatului PSD Mircea Geoană la prezidenţiale, apreciind că acesta „este cel mai democrat dintre candidaţii rămaşi în finală“.
Ţărănistul a comentat şi manifestaţiile de marţi de la Timişoara, acuzând faptul că „s-a căutat ca, de Ziua Naţională, să se scoată capital politic şi s-au pornit aceste manifestaţii, fiind acuzat candidatul Mircea Geoană că este un exponent al comunismului“.
Liderul uneia dintre aripile PNŢCD, Radu Sârbu, a susţinut, pe 1 decembrie, la semnarea Parteneriatului pentru Timişoara, că „prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu“, că sunt „voinţa seniorului partidului“.
„Prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu – veşnică fie-i odihna! Corneliu Coposu nu a găsit interlocutorii de partea cealaltă necesari reconcilierii naţionale. Aceste prevederi sunt voinţa seniorilor partidului, Senatul partidului, care cuprinde supravieţuitorii puşcăriilor comuniste, au votat în unanimitate pentru acest demers de reconciliere, care nu vizează doar alt tip de relaţii între două partide, ci vizează societatea românească în ansamblu. Şi doresc mult succes domnului preşedinte Geoană, preşedintele României de săptămâna viitoare, în implementarea lui“, a afirmat preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII